Őze Áron elárulta, hogy fekete öves aikidós

A Jászai Mari-díjas színész elmondta, hogy szabadidejében imád teniszezni és evezni, de rajong a japán harcművészetekért is.

Forrás: MTVA2021. 07. 25. 19:47
ze ron
Budapest, 2015. április 11. Őze Áron, a Pesti Magyar Színház korábbi igazgatója, a pályázatokat elbíráló kuratórium tagja, a díj alapítója a Csukás István-díj átadóünnepségén a budapesti Mesemúzeumban 2015. április 11-én, a költészet napján. A gyerekeknek szóló darabok elismerésére létrehozott díjat Dóka Péter A sajtkirály, Gődény Balázs Mesélj mesét! és Mikó Csaba Kövérkirály című műve érdemelte ki. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A színház mellett a sport is nagy szenvedélye Őze Áronnak. A Jászai Mari-díjas színész a Duna Televízió műsorában mesélt arról, hogy szabadidejében imád teniszezni és evezni, de rajong a japán harcművészetekért is. Már a fekete övet is megszerezte az aikidóban. A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház igazgatója, Őze Áron vendégeskedett a Duna Televízió magazinműsorában, a NYÁR 21-ben, aki kivételesen nem színházban, hanem a dódzsóban szerzett tapasztalatairól mesélt. Az adásból kiderült, hogy a Jászai Mari-díjas színész már az aikidó legmagasabb fokozatát birtokolja, fekete öves.

Őze Áron, a Pesti Magyar Színház korábbi igazgatója, a pályázatokat elbíráló kuratórium tagja, a díj alapítója a Csukás István-díj átadóünnepségén a budapesti Mesemúzeumban 2015. április 11-én, a költészet napján. A gyerekeknek szóló darabok elismerésére létrehozott díjat Dóka Péter A sajtkirály, Gődény Balázs Mesélj mesét! és Mikó Csaba Kövérkirály című műve érdemelte ki.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„A harcművészet egy éltre szól. Küzdősporttal kezdtem, de csak eljutottam az esszenciáig. Heti kétszer próbálom tartani az edzéseket, de szeniorként rugalmasabb a menetrend, hiszen a család és a munka időnként közbeszól. Színészként fontos töltekezni, hogy legyen mit felvinni a színpadra” – mondta el az adásban a színigazgató, hozzátéve, hogy egy családi ház és két gyerek mellett sosem unatkozik. Ha pedig kivételesen nem aktív kikapcsolódásra vágyik, akkor kertmozizással tölti az idejét. Nagyobb nyaralásra idén nem lesz ideje, de ezt nem is bánja, hiszen végre országszerte megkezdték a munkát a színházak. A beszélgetés további részletei a NYÁR 21 idézett adásából ismerhetők meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.