Párja kezét fogva halt meg a magyar színésznő

Esküvőre készült halála előtt Börcsök Enikő. Az 53. születésnapján elhunyt színművésznő szerelme az utolsó pillanatokig mellette maradt – írta meg a szívszorító történetet online felületén a Ripost.

Forrás: ripost.hu - mediaworks2021. 01. 30. 19:54
BRCSK Enik
Börcsök Enikő színészi játékát számtalan szerepben megcsodálhatta a magyar közönség Fotó: Czimbal Gyula Forrás: MTI/Czimbal Gyula
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két vesetranszplantáció után hónapokig súlyos betegséggel küzdött Börcsök Enikő, akinek a szervezete éppen a születésnapján adta fel a küzdelmet.

A Jászai Mari-díjas színésznő az utolsó pillanatig hitte, hogy újra legyőzheti a halált. Nemrégiben még az esküvőjükre készültek Tóth József festőművésszel, aki csodálatos társa volt: Enikő utolsó éjszakáját is együtt tölthették a kórházban, ahol egymás kezét fogva búcsúzhattak el.

A színésznő drámai, szívbe markoló játékát megannyi előadásban csodálhatta meg a közönség, ám tavaly nyáron kórházba került, s a kolléganői vették át a szerepeit a Vígszínházban.

Enikő ugyan tudta a baljós diagnózist, de hitt benne, hogy ezúttal is felülkerekedik a bajokon, és remélte, hogy ősszel talán újra játszhat – írta a Blikk.

Börcsök Enikő színészi játékát számtalan szerepben megcsodálhatta a magyar közönség
Fotó: MTI/Czimbal Gyula

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Börcsök Enikő hosszú, súlyos betegség után, csütörtök hajnalban hunyt el

Az 53. születésnapján elhunyt színművészt a Vígszínház saját halottjának tekinti. Börcsök Enikő sugárzó tehetségét számtalan színházi és filmes szerepben megcsodálhatta a közönség. 1994 óta volt a Vígszínház tagja és vezető színésznője. Mint a Vígszínház közleményében írja: legendás alakítások sora fűződik nevéhez, amelyekben megmutatta drámai erejét, páratlan humorát, élet- és játékszeretetét. „Igazi társulati és közösségi ember volt, rendkívüli személyisége, melegszívűsége, segítőkészsége, nyitottsága, csillapíthatatlan energiája és tenni akarása pótolhatatlan űrt hagy maga után” – tudatta a színház.

A cikk további részében a fiatalon elhunyt színésznő életútjáról is olvashatnak, IDE kattintva.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.