Paul McCartney új szólóalbuma decemberben érkezik

A McCartney III. című lemez minden számát a Beatles egykori tagja szerezte és adja elő.

Forrás: MTI2020. 10. 21. 20:59
McCARTNEY, Paul
Sao Paulo, 2019. mrcius 27. Paul McCartney angol nekes-dalszerz, a legends egykori Beatles brit zenekar gitrosa koncertet ad Sao Paulban a The Freshen Up cm turnja keretben 2019. mrcius 26-n. MTI/EPA-EFE/Sebastiao Moreira Fotó: Sebastiao Moreira Forrás: MTI/EPA-EFE/Sebastiao Moreira
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Paul McCartney új szólóalbummal jelentkezik decemberben. A McCartney III. című lemez minden számát a Beatles egykori tagja szerezte és adja elő.

Az albumot, amelynek producere is maga volt, idén vette fel Sussexben. A 78 éves zenésznek ez a harmadik szólóalbuma, az elsőt 50 évvel ezelőtt, 1970-ben, a másodikat pedig 1980-ban adta ki.

Fotó: MTI/EPA-EFE/Sebastiao Moreira

Mint felidézte, elzártan élt a családjával egy farmon, és minden nap dolgozott egy kicsit stúdiójában. Egy filmzenét készített, és eközben megszületett a lemez első száma. Felmerült benne, hogy mit is kezdjen ez után, és elővette azokat a félig kész darabokat, amelyeken az utóbbi éveken dolgozott.

A megszülető dalokat saját zenei kíséretével vette fel. Úgy érezte, mintha csak saját örömére szerezne zenét, nem is gondolt rá munkaként, és azt sem gondolta volna, hogy végül lemez lesz belőle – mondta.

McCartney legutóbbi lemeze 2018-ban jelent meg Egypt Station címmel. Tavaly még ezzel az anyaggal turnézott.

Beatles-relikviákból rendez árverést a Sotheby's

A Beatles feloszlásának 50. évfordulója alkalmából online árverést rendez szeptember utolsó hetében az együttes relikviáiból a Sotheby’s aukciósház.

A tételek az angol együttes pályafutásának teljes időszakát felölelik, kezdve első, aláírt kislemezükkel, az 1962-ben kiadott Love Me Do egy példányával, amelynek értékét 15-20 ezer fontra becsülik a szakértők.

Licitálni lehet John Lennon jellegzetes szemüvegeinek egyikére, amely a várakozások szerint akár 30-40 ezer fontért is elkelhet a Sotheby’s aukcióján, vagy arra az iskolai papírlapra, amelyen feljegyezték, ha rosszul viselkedett az iskolában.

Egy 1966-ban készült Cartier óra is szerepel a tételek között, amely Brian Epsteiné, a banda menedzseréé volt, és akinek 1967-ben bekövetkezett halálát kulcstényezőnek tartják poptörténészek a liverpooli együttes felbomlásában.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.