Robin Wright a Sundance Filmfesztiválon debütált rendezőként

Robin Wright első, rendezőként jegyzett nagyjátékfilmje a Sundance Filmfesztiválon debütált vasárnap. A Land című dráma főszerepét is a színésznő alakította, aki korábban a Kártyavár című tévésorozat tíz epizódját rendezte – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 02. 01. 15:40
Wright, Robin Gayle
Los Angeles, 2014. január 12. Robin Wright amerikai színésznõ kezében a televíziós drámasorozat kategória legjobb színésznõjének járó díjjal a 71. alkalommal odaítélt Arany Glóbusz-díjak (Golden Globe) átadási ünnepségén Los Angelesben 2014. január 12-én. Robin Wright a House of Cards címû filmben nyújtott alakításáért részesült az elismerésben. (MTI/EPA/Paul Buck) Fotó: Paul Buck
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hibrid formában, online és mozis vetítésekkel is zajló független filmfesztiválon Wright filmje premierjén arról beszélt, hogy a tévésorozattal szerzett tapasztalat bátorította fel arra, hogy belevágjon egy játékfilm megrendezésébe.

A Land egy csodálatos vidéken, a wyomingi vadonban játszódik, a film főhőse, Edee (Robin Wright) oda menekül, hogy egyedül legyen a gyászával.

Egy civilizációtól elzárt kunyhóban, autó és telefon nélkül, egyedül magára hagyatkozva próbál életben maradni a vadonban, mindaddig, míg egy helyi vadász a segítségére nem siet.

Wright a fesztivál online közönségtalálkozóján elmondta: azért forgatta le ezt a filmet, mert arra akart emlékeztetni, hogy „szükségünk van egymásra”.

Robin Wright amerikai színésznő Fotó:MTI/EPA/Paul Buck

Sok viszontagsággal szembesülünk, és a nehéz időkön általában egy másik ember együttérzése és kedvessége segít át minket. A jelen helyzetben azt hiszem, mindannyian azonosulni tudunk ezzel – fűzte hozzá az 53 éves színész-rendező.

A filmet 29 napig forgatta Kandában, Alberta államban, stábja 2400 méteren építette fel a farönkházat, ahol a történet játszódik. A forgatás nem volt könnyű, számos problémával, például a szélsőséges időjárással kellett megküzdeniük. A film egyik jelenetében Edee egy medvével kerül szembe. Ezt a felvételt azonban nem a hegyekben rögzítették, mert félő volt, hogy a betanított medve találkozik vadon élő társaival. Egy medve ugyanis gyakori vendég volt a forgatáson, alkalmanként hamburgert is lopott a stáb asztaláról.

A filmet a Variety.com „szépséges haikunak” nevezte, a Deadline.com pedig arról írt, hogy Wright rendezőként és színészként is sikeresen helytállt. A Land-et február 12-től moziban is bemutatják, ami lehetővé teszi, hogy bekapcsolódhasson az idei Oscar-versenybe. A Sundance filmfesztiválon 72 filmet vetítenek streamingszolgáltatás segítségével. a Robert Redfod alapította független filmes mustra szerdán ér véget.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Idén főleg online várja a résztvevőket a Sundance Filmfesztivál

A Sundance Filmfesztivál kezdetére, január végére rendszerint már javában zajlik a filmes díjszezon, a járvány azonban idén mindent felforgatott. A producerek, a sztárok, az újságírók és a filmrajongók a szokásos módon nem gyűlhetnek össze Utah havas hegyei között, hogy kicseréljék a legújabb Oscar-pletykákat. A világ egyik legfontosabbnak tartott független filmes seregszemléje csütörtöktől főleg az interneten várja a résztvevőket.

Mivel a pandémia alatt az észak-amerikai mozik javarészt zárva tartanak, így a díjszezon filmjei közül alig néhányat mutattak be, és az Oscar-díjátadót is áprilisra halasztották, a filmszakma idén még jobban figyel a Sundance Filmfesztiválra.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.