Rohammentő vitte kórházba Benkő Lászlót

Az Omega billentyűse, Benkő László bizakodó, de nem tagadja, hogy állandó hullámvasút az élete.

Forrás: MW2020. 10. 13. 16:02
null
Benkő László a Gyöngyhajú lány című, az Omega együttesről szóló kiállítás megnyitóján a szentesi Koszta József Múzeumban 2018. november 30-án. Forrás: MTI/Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Benkő László az elmúlt években szó szerint ki-be járt a kórházból. Kezdetben májdaganattal operálták, aztán a bőrén találtak elváltozásokat, amiatt kellett kés alá feküdnie. Nem sokkal később a rengeteg gyógyszer miatt gyengült le: bevérzett a gyomra és a nyelőcsöve, nemrég pedig, épp a születésnapján, rohammentővel szállították a kórházba, mert bevizesedett a tüdeje – írja a Beol.hu.

Akkor leszívták a felgyülemlő folyadékot, amellyel szó szerint az életét mentették meg. A probléma azonban máig nem múlt el, és a koronavírus-helyzet sem segít a kezelésében.

Benkő László a Gyöngyhajú lány című, az Omega együttesről szóló kiállítás megnyitóján a szentesi Koszta József Múzeumban 2018-ban. Fotó: MTI/Rosta Tibor

Benkő László a Ripostnak elmondta, ha nem muszáj, nem jár be a kórházba, de azt is bevallotta, hogy minden nap máshogy érzi magát.

– Jelenleg nagyon változó a helyzet. Van, amikor mindent csinálhatok, és van, hogy az orvos rám parancsol, hogy nem mehetek sehova. Egyelőre a rákon túl vagyok, de a kezelések mellékhatásai miatt vizesedik a tüdőm. Már többször leszívták a folyadékot, most azon dolgozunk, hogy gyógyszerek nélkül a szervezetem saját maga győzze le ezt az állapotot. Egyszer jobban vagyok, máskor rosszabbul, soha nem tudhatom, hogy mikor tolnak be újra a műtőbe. Megesett már párszor, hogy csak kontrollra mentem be a rendelőbe, és a vizsgálat végén közölték, vetkőzzek, és már tolnak is a műtőbe

– mondta el a zenész a lapnak, aki évek óta betegeskedik, és bár lelkileg is nagyon megviseli ez az állapot, nem hajlandó feladni. A legnagyobb erőt az a gondolat adja neki, hogy hamarosan ismét színpadra állhat.

Kóbor János az 1960-as első fellépésük évében még egyáltalán nem döntötte el, hogy mihez fog kezdeni felnőtt korában. A Ciklon együttestől a magyar sikerzenekarig – hatvan éve lépett fel először az Omega elődje.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.