Sophia Loren díjat kapott az olasz filmakadémiától

A 86 éves színésznő az Előttem az élet című film főszerepéért nyerte el a trófeát.

2021. 05. 12. 17:47
LOREN, Sophia
Sophia Loren kapta a legjobb színésznő díját az olasz filmakadémiától Fotó: Nina Prommer Forrás: MTI/EPA/Nina Prommer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sophia Loren kapta a legjobb színésznő díját kedden Rómában az olasz filmakadémia David di Donatello-díjainak átadásán.

A 86 éves színésznő az Előttem az élet című film főszerepéért nyerte el az olasz Oscarként emlegetett trófeát. Az Émile Ajar regényéből készült produkciót a filmcsillag fia, Edoardo Ponti rendezte.

„Hatvan éve már nyertem egy Donatello-díjat, de olyan érzés, mintha ez lenne az első: ugyanolyan izgatottság és öröm tölt el” – mondta Loren a gálán. Hozzátette: talán ez volt az utolsó filmje, bár rajta nem múlik, ő szívesen forgatna még. „Nem tudok film nélkül élni” – hangsúlyozta.

Sophia Loren kapta a legjobb színésznő díját az olasz filmakadémiától
Fotó: MTI/EPA/Nina Prommer

A Donatello-díjátadó gála nagy nyertese Giorgio Dritti alkotása, a Volevo Nascondermi lett, amely az olasz naiv festő, Antonio Ligabue életéről készült. A dráma hét díjat kapott, köztük a legjobb film és rendező elismerését, valamint a főszerepet alakító Elio Germano is díjazott lett.

Borítókép: Sophia Loren olasz színésznő az amerikai filmakadémia 11. Kormányzói-díjainak kiosztóján

A női előadók domináltak a Brit Awards díjátadóján

A női előadók domináltak a Brit Awards londoni O2 Arénában megrendezett díjátadó ceremóniáján.

Ez volt a legnagyobb közönségszámú élőzenei esemény az Egyesült Királyságban 2020 márciusa óta, amikor a koronavírus-világjárvány miatti korlátozásokat bevezették. A zenei gálát a pandémia utáni nyitás jegyében a brit kormány kísérleti programjában négyezer fős közönség részvételével tartották meg. 2500 ajándékjeggyel a londoni körzetben a pandémia alatt kulcsszerepet játszó dolgozók jutottak be az arénába.

Dua Lipa a legjobb női előadó és a legjobb album díját kapta meg az estén. Első megszólalását arra használta fel, hogy fizetésemelést kérjen a brit egészségügyi szolgálat (NHS) dolgozóinak, második köszönőbeszédében pedig bátorságáért posztumusz díjat kért a húszéves Folajimi Olubunmi-Adewolének, aki a közelmúltban halt meg, mikor beugrott a Temzébe, hogy kimentsen egy nőt.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.