Ezért díjazták Sophia Lorent a nemzetközi filmfesztiválon

Humanitárius díjjal tünteti ki Sophia Lorent a 25. Capri Hollywoodi Nemzetközi Filmfesztivál.

Forrás: MTI2020. 12. 23. 12:30
LOREN, Sophia
Sophia Loren olasz színésznõ az amerikai filmakadémia 11. Kormányzói-díjainak kiosztóján a hollywoodi Dolby Színházban 2019. október 27-én. MTI/EPA/Nina Prommer Fotó: MTI/EPA/Nina Prommer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint a december 26. és január 2. között zajló filmfesztivált először rendezik meg virtuális formában a pandémia miatt.

A 86 éves Sophia Loren 11 év után szerepelt ismét egy játékfilmben. Az Előttem az élet című regény nyomán forgatott produkcióban holokauszttúlélőt alakít, aki egykor prostituált volt. Amikor az idős asszony gondjaira bíznak egy szenegáli fiút, különös kapcsolat alakul ki a két súlyos traumákat elszenvedő ember között.

Sophia Loren olasz sztárszínésznő
Fotó: MTI/EPA/Nina Prommer

Az Előttem az élet című filmet Loren egyik fia, Edoardo Ponti rendezte és világszerte a Netflix forgalmazza. Bár Olaszország a legjobb nemzetközi film Oscar-kategóriájába idén Gianfranco Rosi Notturno című dokumentumfilmjét nevezte, Loren alakítását sokan emlegetik a legjobb színésznő-kategória Oscar-esélyesei között. Emellett a film betétdala, az Io sí is jelölést kaphat a legjobb filmdalok Oscar-mezőnyében.

„Az Előttem az élet a tolerancia, a megbocsátás és a szeretet meséje, egy olyan történet, amely azokat az értékeket mutatja be, amelyek ma különösen fontossá váltak” – fogalmazott közleményében Tony Renis, a fesztivál tiszteletbeli elnöke. Mint hozzáfűzte: Edoardo Ponti filmje világszerte megérinti a közönséget, „a legendás Sophia Loren pedig ismét egy új, feledhetetlen karaktert formál meg csodálatos, díjra érdemes alakítással”.

Pascal Vicedomini, a Capri Hollywoodi Nemzetközi Filmfesztivál alapítója és producere az alkalmat megragadva invitálta a nemzetközi közönséget a virtuális mustrára, amelynek nyolc napja alatt gazdag filmes programot láthatnak a nézők, s emellett online szakmai találkozókat és díjátadó ceremóniát is tartanak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.