Sophia Lorent is kitüntetik az amerikai filmmúzeum megnyitóján

A legendás olasz színésznőt, Sophia Lorent és Haile Gerima etióp filmrendező is kitüntetik az amerikai filmakadémia Los Angeles-i új múzeumának megnyitóján szeptemberben.

Forrás: MTI2021. 03. 09. 13:04
null
Sophia Lorent és Haile Gerimát is kitüntetik az amerikai filmmúzeum megnyitóján Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn jelentették be, hogy a múzeum szeptember 25. és 30. között egyhetes ünnepi eseménysorozattal nyílik meg. Ennek részeként szeptember 25-én díszvacsorán köszöntik a múzeum két díjazottját, Sophia Lorent, aki a Visionary Awardot (Látnok-díjat), és Haile Gerimát, aki a Vantage Awardot (Nézőpont-díjat) kapja. A Látnok-díjjal olyan művész vagy tudós munkásságát ismerik el, aki pályafutásával hozzájárult a filmművészet fejlődéséhez. A Nézőpont-díjat pedig olyan művésznek vagy tudósnak ítélik oda, aki „a filmművészet uralkodó narratíváját megkérdőjelezve segített azt kontextusba helyezni” – idézte a közleményt a The Hollywood Reporter.

Sophia Lorent és Haile Gerimát is kitüntetik az amerikai filmmúzeum megnyitóján
Fotó: Flickr

A gálaesten Bob Iger Disney-főnök, valamint Tom Hanks és Annette Bening is elismerést kap azért a fáradhatatlan munkáért, amelyet a múzeum létrehozásához szükséges 388 millió dollárra (120 milliárd forintos) rúgó költségek előteremtésében, az adománygyűjtő kampány vezetésében végeztek.

A díszvacsora ínyencségeit Wolfgang Puck híres Oscar-séf konyhája készíti el.

„A Filmakadémia Múzeuma kiállításokkal, vetítésekkel, programokkal, gyűjteményével, valamint az éves gálával ünnepli és támogatja a filmművészek, filmtudósok és filmes szakemberek munkáját” – hangsúlyozta a múzeum elnök-igazgatója, Bill Kramer.

John Travolta lánya magyar vonatkozású főszerepet vállalt el

A Grease sztárjának és néhai feleségének, Kelly Prestonnak a gyermeke nem most először kóstol bele a színészetbe. Ella szülei oldalán játszott már a Vén csontokban, a Gottiban és a Mérgező rózsában is, de most először vállalt el önálló szerepet, méghozzá egy újragondolt Alíz csodaországban filmben, ami a Get Lost címet kapta.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.