Stevie Wonder két új számmal kér szeretetet és összefogást

A két számot évekkel ezelőtt kezdte írni, azokat egy romantikus kapcsolat inspirálta.

2020. 10. 14. 13:17
Wonder, Stevie
Washington, 2016. szeptember 24. Stevie Wonder amerikai zenész énekel a Smithsonian Intézet égisze alatt létesített Afroamerikai Történelem és Kultúra Nemzeti Múzeumának avatóünnepségén a washingtoni Nemzeti Mallon 2016. szeptember 24-én. (MTI/EPA/SIPA POOL/Olivier Douliery) Fotó: Olivier Douliery
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két új számot adott ki kedden Stevie Wonder, amelyek szeretetre és összefogásra biztatnak a válságos időszakban, amikor a rendszerszintű rasszizmusból fakadó problémák mellett a járvánnyal is meg kell küzdeni.

A hetvenéves világsztár bejelentette, hogy a Where Is Our Love Song és Can’t Put It In the Hands of Fate című dalainak bevételét teljes egészében a közhasznú, Feeding America elnevezésű szervezet kapja.

A két számot évekkel ezelőtt kezdte írni, azokat egy romantikus kapcsolat inspirálta, de az elmúlt év eseményei után más értelmet nyertek – idézte fel Stevie Wonder az online sajtókonferenciáján.

Stevie Wonder új dalai szeretetre és összefogásra biztatnak a válságos időszakban (MTI/EPA/SIPA POOL/Olivier Douliery)

Az énekes-dalszerző hozzátette: örömére szolgál, ha a dalok lehetővé teszik, hogy segíthessen a rászorulók élelmezésében, és megoszthassa szeretetét.

– Ezekben az időkben szívszorító ébresztő szól hozzánk, és arra figyelmezteti a nemzetet és a világot, hogy békére és egységre van szükségünk – fogalmazott.

Stevie Wonder 11 évesen kezdte zenei pályafutását, 1980-as Happy Birthday című számával azért kampányolt, hogy a néhai polgárjogi vezető, Martin Luther King Jr. születésnapja nemzeti ünnep legyen Amerikában.

A 25-szörös Grammy-díjas zenész arról is beszélt, hogy a Can’t Put It In the Hands of Fate című számát a társadalmi igazságtalanságok miatt indult utcai demonstrációk, a koronavírus-járvány elleni vakcina kutatása és a szavazáshoz való jog inspirálta. A Where Is Our Love Song pedig a világban tapasztalható zavarodottság és gyűlölet ellen szól, a Kelet és Nyugat, a jobb és a bal szembeállítására válaszol.

Megszállottja lett ennek a magyar játéknak Chris Pratt

A Galaxis őrzői-filmek Űrlordja megszállottja lett a magyar találmánynak, és addig gyakorolt, amíg el nem érte a teljesítendő célt. Sikeréről pedig Instagramon számolt be egy videóban, amiben meg is mutatta, hogyan rakja ki egy profi a Rubik Ernő által tervezett ikonikus játékot – írja a Daily Mail.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.