Szikora Róbert: Büntessék meg a vírustagadókat!

Az énekes a pandémia kirobbanása óta minden imájába belefoglalta azt a kérést, hogy a kutatók találják meg végre az oltóanyagot.

Forrás: RIPOST.HU2021. 01. 05. 16:41
SZIKORA Rbert; ERD Pter
Budapest, 2019. december 21. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek (b) és Szikora Róbert énekes az Égre néző címmel megjelent, istenes verseket tartalmazó válogatáskötet bemutatóján a budavári prímási palotában 2019. december 21-én. A verseket Vadász Ágnes válogatta, a kötetet, amely a Szent István Társulat gondozásában jelent meg, Kemény András szerkesztette. MTI/Máthé Zoltán Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szikora Róbert tavaly a világjárvány kirobbanása óta minden imájába belefoglalta azt a kérést, hogy a kutatók találják már meg végre az oltóanyagot – olvasható a Ripost cikkében.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek és Szikora Róbert énekes az Égre néző címmel megjelent, istenes verseket tartalmazó válogatáskötet bemutatóján a budavári prímási palotában 2019. december 21-én. A verseket Vadász Ágnes válogatta, a kötetet, amely a Szent István Társulat gondozásában jelent meg, Kemény András szerkesztette.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Szikora Róbertet mélységesen felháborítják a vírustagadók, mert szerinte hatalmas károkat okoznak az emberiségnek azzal, hogy a védőoltás ellen kampányolnak. Az EmeRTon-díjas legenda az első napon regisztrált is a védőoltásra.

„Minden épeszű ember beoltatja magát, hiszen tudja, hogy abból baj nem lehet, sőt segít vele önmagán, a szűkebb környezetén és összességében a világon is” – kezdte a Ripostnak Szikora. „Annak idején a mi szüleinkben nem merült fel szemernyi kétség sem, amikor beadatták nekünk a kötelező, vagy éppen szükségesnek ítélt védőoltásokat. Elég volt nekik, ha az orvos azt mondta, hogy nem lesz semmi baj. Nem értem, hogy a vírustagadóknak ma ez miért nem elég!? Március óta minden nap imádkoztam azért, hogy meglegyen az ellenszer, így amikor kiderült, hogy van oltás, az első napon regisztráltam. Ugyanerre szólítok fel minden felelősséggel gondolkodó magyar embert!” – kezdte a zenész, aki nem kertelt, egyenesen kimondta, hogy véleménye szerint komolyan büntetni kellene azokat a vírustagadó véleményvezéreket, akik ezekben a nehéz időkben bizonytalanságot szítanak.

„Legyen már mindenki felnőtt ember és viselkedjen nagyfiúként! Csak a gyáva ember nem oltat és csak a legsötétebb lélek képes erre buzdítani másokat, mindenféle szemenszedett hazugságot terjesztve! Bíznunk abban, hogy a választott kormányunk kiváló szakemberekkel vizsgáltatta be a már alkalmazott vakcinát éppen úgy, ahogy bízunk egy pilótában, amikor felszállunk egy gépre. Nem tesszük fel a kérdést, hogy vajon ért-e a repülő vezetéséhez, csak rábízzuk az életünket. Most bízzuk rá a kutatókra és az orvosokra ezt a kérdést! Azokra pedig, akik ezt a bizalmat próbálják aláásni, példás büntetést kellene kiszabni, hiszen az ellen dolgoznak, hogy az életünk végre visszatérhessen a normális kerékvágásba!” – jelentette ki Szikora Róbert.

A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.