Sztárok L'Wren Scott által készített ruháit bocsátják licitre

Mick Jagger kabátjait, Nicole Kidman és Sarah Jessica Parker filmsztárok ruháit is elárverezik a néhai L'Wren Scott divattervező alkotásaiból rendezett aukción.

Forrás: MTI2021. 06. 11. 12:24
Glastonbury Festival 2013 - Day 4
Elárverezik L'Wren Scott tervező Mick Jaggernek készített kabátjait Fotó: PA Images via Reuters Connect Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Christie's a 2014-ben, 49 éves korában öngyilkosságban meghalt L'Wren Scott 55 művét bocsátja licitre.

Scott a halála idején Mick Jagger, a Rolling Stones énekesének barátnője volt. A tervező ruháira a kifinomult részletek és a fényes felületek jellemzők.

„Tökéletes volt az eleganciája, úgy érezte, hogy mindennek olyannak kellene lennie, mint Hollywodd aranykorában. Csupa luxus és romantika. Csak a legfinomabb anyagokkal dolgozott, minden kézzel készült, figyelme a részletekre irányult” – mondta el a Reuters kérdésére Caitlin Yates, a londoni Christie's eladási vezetője.

A július 1-jén induló online aukció lesz az első, amit Scott alkotásaiból rendeznek. Mick Jagger döntött az eladás mellett, a tervezőt ünnepelve az eseménnyel – tette hozzá Yates.

Licitálni lehet Jagger két kabátjára, melyeket a pár együtt tervezett. Az egyik egy flitteres, hímzett, tölgylevélmintás „terepdarab”, melyben az énekes a Glastonbury fesztiválon léptett színpadra. A másik kabátot gyöngyökből és flitterekből készített pillangók díszítik, ezt 2013-ban, a londoni Hyde Parkban adott koncerten viselte. Egy-egy kabát 20-30 ezer font (8-12 millió forint) között kelhet el.

Elárverezik L'Wren Scott tervező Mick Jaggernek készített kabátjait
Fotó: Reuters

Nicole Kidman a 2013-as Oscar-gálán jelent meg abban a fekete-arany flitteres ruhában, mely 1500-2000 fontot hozhat. Madonna egy 1940-es éveket idéző, rózsaszín flitteres fekete ruhájáért 500-800 fontot várnak.

A bevétel a london Central St Martins művészeti iskola L'Wren Scott-ösztöndíját gazdagítja, melyet Mick Jagger alapított.

John Lennon első szólólemeze nyolclemezes dobozban jelent meg

A gyűjtők számára igazi csemegeként nyolclemezes dobozban is megjelent John Lennon első szólóanyaga, a Plastic Ono Band. Az 1970-es album sokak szerint a néhai zenész legjobb Beatles-en kívüli munkája.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.