Tina Turner magánéletét mutatja be egy új dokumentumfilm

A világsztár rockénekes Tina Turner magánéletét mutatja be egy új dokumentumfilm, amely kedden debütál a Berlinale programjában.

Forrás: MTI2021. 03. 02. 14:54
TURNER, Tina
Dokumentumfilm készült a rockdiva életéről Fotó: MTI/EPA/David Hecker
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világsztár rockénekes Tina Turner magánéletét mutatja be egy új dokumentumfilm, amely kedden debütál a Berlinale programjában.

A 81 éves énekesnő először osztotta meg emlékeit, nehéz élethelyzeteit és életének legbensőségesebb pillanatait egy dokumentumfilmben.

Az amerikai művész, aki jó ideje Európában él már, a hatvanas években kezdte pályafutását, de a nyolcvanas évekbeli visszatérése után újabb generációk számára vált inspirációforrássá.

Dokumentumfilm készült a rockdiva életéről
Fotó: MTI/EPA/David Hecker

A Tina című dokumentumfilm nem szerepel a fesztivál versenyprogramjában. Dan Lindsay és TJ Martin, a produkció rendezői elmondták, hogy az énekesnő rendkívüli élettörténete keltette fel a kíváncsiságukat. Tina Turner hozzájárult, hogy a birtokában lévő magándokumentumait és archívumát felhasználják a munkához. Számos olyan anyaghoz jutottak hozzá, amelyet korábban még senki sem publikált.

A hétfőn elkezdődött Berlini Nemzetközi Filmfesztivált a koronavírus-járvány miatt más fesztiválokhoz hasonlóan a hagyományoktól eltérő módon, alternatív megoldásokkal rendezték meg. Péntekig a 71. Berlinale szakmai programsorozata zajlik, a fesztiválra beválogatott filmeket csak a zsűritagok és a regisztrált filmes szakemberek nézhetik meg.

A fesztivál júniusra tervez egy nyári különkiadást, amelynek programját már a szélesebb közönség is láthatja.

Először került két magyar film a Berlinale versenyprogramjába

Nagy Dénes első mozifilmje, a Természetes fény és Fliegauf Bence Rengeteg 2 címmel készült alkotása is meghívást kapott a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál nagy presztízsű versenyprogramjába. A 71 éves fesztivál történetében most először lesz két magyar alkotás világpremierje a versenyben. A Nemzeti Filmintézet támogatásával magyar-lett-francia-német koprodukcióban, Závada Pál regénye alapján készült Természetes fény egy második világháborúban szolgálatot teljesítő magyar alakulatról szól. A tervek szerint tavasszal a magyar nézők is láthatják a filmet, amint kinyithatnak a mozik.

Legutóbb 2017-ben, a Testről és lélekről szerepelt magyar filmként a világ egyik legrangosabb fesztiváljának számító Berlinale versenyprogramjában. Akkor Enyedi Ildikó rendezése elhozta a legjobb filmnek járó fődíjat, az Arany Medvét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.