Karácsony idején született a híres filmsztárok meglepő hányada

Magyar származású rendezőlegenda, emblematikus hollywoodi filmsztár és díva, pionír avantgárd filmes, európai filmikon, klasszikusok zeneszerzője, Oscar-díjas színészek és színésznők a listán – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2020. 12. 27. 11:24
null
Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felsoroltak között az a közös, hogy karácsony idején, december 24-26. között születtek.

Kertész Mihály

A későbbi Michael Curtiz 1886. december 25-én született Budapesten Kaminer Manó néven, majd Hollywoodban olyan filmeket rendezett, mint az Oscar-díjat nyert Casablanca. Pályájáról nemrég magyar életrajzi film is készült.

Humphrey Bogart

A Casablanca férfi főszereplője, egyben minden idők egyik leghíresebb hollywoodi sztárja 1899. december 25-én látta meg a napvilágot. Leghíresebb filmje mellett olyan sikerekben szerepelt még, mint a Magas-Sierra, A máltai sólyom, A Sierra Madre kincse, a Zendülés a Caine hadihajón és az Afrika királynője.

Franz Waxman

A kétszeres Oscar-díjas német zeneszerző 1906. december 24-én született Chorzówban. Hollywoodban ő szerezte a Frankenstein menyasszonya, A Manderley-ház asszonya, a Dr. Jekyll és Mr. Hyde, az Alkony sugárút és a Tarasz Bulba című klasszikusok zenéjét.

Richard Widmark

1914. december 26-án született Richard Widmark amerikai színész, aki rögtön az 1947-es A halál csókja című debütálása alkalmával Oscar-jelölést kapott legjobb férfi mellékszereplőként. Később olyan filmekben játszott még fontos szerepeket, mint a Cowboyháború, az Alamo, az Ítélet Nürnbergben és a Kóma.

Ava Gardner

A legendás hollywoodi színésznő 1922. december 24-én született. Nagy áttörése A gyilkosok volt 1946-ban, amit követően négy évtizedes karrierje során olyan filmekben szerepelt még, mint A Kilimandzsáró hava, a számára Oscar-jelölést hozó Mogambo, Az iguána éjszakája, a Földrengés és A Cassandra-átjáró.

Ismail Merchant

A négyszeres Oscar-jelölt indiai producer karácsony első napján, 1936. december 25-én látta meg a napvilágot, és James Ivory olyan rendezéseinek volt producere, mint az egyaránt három-három Oscar-díjas Szoba kilátással és a Szellem a házban, valamint a nyolcszoros Oscar-jelölt Napok romjai. 2005-ben halt meg.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Hollywoodi sztárok megvették a világ egyik legrégebbi klubját

Ryan Reynolds és Rob McElhenney hollywoodi sztárok megvették a világ egyik legrégebbi futballklubját, a walesi AFC Wrexhamet.

A kanadai és az amerikai színész – akik forgatókönyvíróként és producerként is dolgoznak a filmiparban – szeptemberben jelentették be vételi szándékukat, amelyet hétfői rendkívüli ülésén fogadott el a klub szurkolóiból álló tulajdonosi csoport (WST). Utóbbi tájékoztatása szerint a szavazáson az arra jogosultak 91 százaléka vett részt, és több mint 1800 szavazat támogatta a filmesek érkezését.

Dean Keates, a Wrexham edzője a BBC-nek azt mondta: „rövid távon biztosított lett a klub jövője, a projekt pedig közép- és hosszú távon izgalmasnak tűnik”.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.