Továbbra is a Tenet vezeti az észak-amerikai mozis toplistát

Christopher Nolan sci-fi kémtörténete közben a nemzetközi piacon is tovább növeli bevételeit.

Forrás: MW2020. 09. 28. 13:44
Nolan, Christopher
Las Vegas, 2017. március 30. Christopher Nolan brit filmrendezõ, forgatókönyvíró a Warner Bros. filmstúdió bemutatóján a CinemaConon, a filmforgalmazók és mozitulajdonosok éves rendezvényén, Las Vegasban 2017. március 29-én. (MTI/EPA/Nina Prommer) Fotó: NINA PROMMER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is Christopher Nolan sci-fi kémtörténete, a Tenet vezeti az észak-amerikai mozis toplistát, a film globális bevétele elérte a 280 millió dollárt (87 milliárd forintot) – számolt be róla a Variety.com.

A Warner Bros. filmstúdióban készült produkcióra a hétvégén Amerikában és Kanadában 2850 helyszínen 3,4 millió dollárért (egymilliárd forintért) váltottak jegyet a nézők. Az Észak-Amerikában negyedik hete játszott filmre eddig 41 millió dollárért (13 milliárd forintért) adtak el jegyet.

A 200 millió dollárból készült Tenet közben a nemzetközi piacon is tovább növeli bevételeit: péntektől vasárnapig 19,2 millió dollárt (6 milliárd forintot) szerzett 58 piacon.

Nolan sci-fije az első nagy hollywoodi produkció, amelyet világszerte bemutatnak a pandémia kitörése óta. A Disney játékfilmje, a Mulan, amit az Egyesült Államokban nem forgalmaznak a mozikban, 20 nemzetközi piaci helyszínen a hétvégén 3,4 millió dollárral (egymilliárd forinttal) növelte jegybevételét, ami így elérte a 64 millió dollárt (20 milliárd forintot).

Az új mutánsok című produkció globálisan 2,5 millió dolláros (780 millió forintos) bevételre tett szert a hétvégén, ebből 1,1 millió dollárt (344 millió forintot) az észak-amerikai mozikban gyűjtött.

Shawn Robbins boxoffice-elemző véleménye szerint a mozis piacok a pandémia miatt továbbra is nagyon csendesek.

A nézők érdeklődése mérsékelt, és egyelőre nincs olyan nagyobb produkció a Teneten kívül, ami erőteljesebben motiválná a közönséget.

Hozzátette, hogy bár az amerikai piacok 75 százaléka már működik, a két legnagyobb amerikai mozis piac, Los Angeles és New York filmszínházai, továbbá a kaliforniai, észak-karolinai, michigani, új-mexikói, seattle-i és portlandi mozik zömmel továbbra is zárva vannak a koronavírus-járvány miatt.

Paul Dergarabedian, a Comscore boxoffice-elemzője úgy becsülte, hogy Észak-Amerikában a pandémia karanténja után egyelőre a mozik mintegy 58 százaléka tudott kinyitni.

Szerinte a mozis piac egyelőre álmos és bizonytalan, de az legalább bizakodásra ad okot, hogy a közönség választhatja a mozit is, a filmrajongók nemcsak a képernyők előtt ülhetnek.

Óriási gyémánttal a kezén jelentette be Lily Collins a hírt

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.