Utcát neveznek el Törőcsik Mariról, szobrot is állítanak

A velemi polgármestert, Bakos Lászlót nagyon megrendítette a színésznő péntek reggeli halálhíre – írja a ripost.hu.

Forrás: ripost.hu2021. 04. 18. 13:45
null
Törőcsik Mari Forrás: Markovics Gábor/ripost.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Törőcsik Mari imádta a Vas megyei Velem községet, több évtizede élt a településen, aminek a díszpolgárává is választották 2018-ban.

A tragikus hír után a Ripost megkereste Bakos Lászlót, Velem polgármesterét, hogy megtudjuk, terveznek-e szobrot állítani a legendás színésznő tiszteletére. Megtudtuk, hogy a 85 éves korában elhunyt színésznő szobrot kap, sőt, utcát is neveznek el róla.

Törőcsik Mari
Fotó: Markovics Gábor/ripost.hu

„Mindenképp szeretnénk méltó emléket állítani neki Velemen. Szobor is készül róla, valamint egy utcát is elnevezünk Mariról. Én azért Marizom, mert tegező viszonyban voltunk. Négy éve költöztem Velembe, 2019-ben lettem polgármester, már akkor novemberben felköszöntöttem a 81. születésnapján. Tavaly, amikor 85 éves lett, a vírushelyzet miatt nem akartam bemenni hozzá, de ő személyesen felhívott és ezt mondta: mi az, hogy nem jössz be?” – emlékezett vissza megrendülten a polgármester, akit nagyon mélyen érintett Törőcsik halála.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.