Veretes névsorral kezdik forgatni az új Roland Emmerich filmet

Roland Emmerich már elkezdte a Moonfall című sci-fije forgatását Montrealban. A szereposztáshoz a deadline.com értesülése szerint Donald Sutherland és Charlie Plummer is csatlakozott.

Forrás: MTI2020. 10. 27. 20:04
Berry, Halle
Los Angeles, 2011. január 14. 2008. április 27-én Los Angelesben készült felvétel Halle BERRY Oscar-díjas amerikai színésznõrõl. 2011. január 14-én Aretha Franklin amerikai soulénekesnõ bejelentette, hogy a róla készülõ életrajzi filmben Halle Berry fogja õt életre kelteni. A 68 esztendõs énekesnõnél 2010 decemberében diagnosztizáltak rákbetegséget. (MTI/EPA/Andrew Gombert) Fotó: Andrew Gombert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 136 millió dolláros költségvetésű független produkcióban a Holdat egy rejtélyes erő kimozdítja a pályájáról. Mielőtt a kísérőbolygó becsapódása bekövetkezne, és ezzel elpusztulna a földi élet, egy űrhajóscsapat leszáll a Hold felszínére és megkísérli megakadályozni a katasztrófát.

A 85 éves Sutherland a NASA titkos archívumának kezelőjét játssza, aki lelkiismereti válságba kerül, mert döntenie kell: elmondja-e, hogy valójában hogyan zajlottak a hetvenes évek elején az Apollo holdmissziói.

A rendező Roland Emmerich, a szereplők között van még Halle Berry, Stanley Tucci és John Bradley is.

Halle Berry Oscar-díjas amerikai színésznő (MTI/EPA/Andrew Gombert)

A filmet a Huayi Brothers finanszírozza, de a közelmúltban létrehozott SPG3 Entertainment is a produkciós társak között szerepel. A svájci és Los Angeles-i központú producercég a forgatás alatt a járvány elleni védekezési költségeket állja.

A Moonfall forgatókönyvét a rendező Roland Emmerich Harald Kloserrel és Spenser Cohennel együtt írta.

A Lionsgate már tavaly megvette a film forgalmazásának észak-amerikai jogait. A produkciót 2022-ben mutatják be.

Meg akarják buktatni a botrányos Michael Jackson-film forgatását

Újra forgat a Michael Jacksonról szóló dokumentumfilm, a Neverland elhagyása (Leaving Neverland) rendezője, Dan Reed, a folytatást azonban próbálják megakadályozni a néhai énekes után maradt cégek, az MJJ Productions és az MJJ Ventures.

Az eredeti film nagy vihart kavart tavaly, miután két férfi, James Safechuck és Wade Robson arról beszélt benne, hogy Michael Jackson miként bántalmazta őket szexuálisan, amikor gyerekek voltak.

Az elhangzott vádakat az énekes családja és az örökségét gondozó szervezetek már akkor tagadták, most pedig jogi lépéseket tettek annak érdekében, hogy ne készülhessen el a film utóhatásáról szóló folytatás – írja a Deadline cikke alapján az Origo.

Reed és a mögötte álló produkciós cég, az Amos Pictures szeptember végén kaptak egy felszólítást, hogy a kutatási dokumentumokat és az eddig leforgatott anyagokat adják át a hatóságoknak, miközben azt is meg akarták tiltani nekik, hogy a Los Angeles-i legfelsőbb bíróságon forgassanak – ahol Safechuck és Robson tovább küzdenek az igazuk elismeréséért.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.