Vincze Lilla: A Dal erőssége a műfaji sokszínűség (X)

Rutinos zsűritagnak számít Vincze Lilla, akit a közmédia dalversenyében már harmadik alkalommal láthatnak a nézők. Értékeléseit az őszinteség és az építő kritika jellemzi, de arra mindig nagyon ügyel, hogy véleményével ne bántsa meg az előadókat. A Dal 2021 ítésze az M5 csatorna kulturális magazinjában, a Librettóban mesélt a dalválasztó show különlegességéről, és azt is elárulta, milyen zenei műfajt hiányol még a palettáról.

Forrás: Szponzorált tartalom2021. 02. 14. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Emlékezni a legendákra, akik nélkül nem lehetne utat mutatni a mai fiataloknak” – nyilatkozta Vincze Lilla A Dal 2021-ben előadott Bergendy-megemlékezés kapcsán. A megható produkcióban a dalverseny tavalyi döntőse, Ember Márk volt a partnere. A Librettó műsorvezetőinek elárulta: nagyra értékeli a fiatal művész munkásságát.

„Rövid időnk volt arra, hogy összehozzuk az előadást, nagyon nehéz három és fél percbe belefoglalni egy egész életművet. Rendkívül hálás vagyok a művésztársaimnak, hiszen igazi csapatmunka volt ez a produkció. Márkról pedig újra bebizonyosodott, hogy nemcsak egy nagyon tehetséges színművész, hanem kitűnő muzsikus is” – vélekedett az énekesnő.

Vincze Lilla
Fotó: Szigetváry Zsolt/ MTI

Lilla az interjúban bepillantást engedett a kulisszák mögé is, elmesélte hogyan választották ki azt a 40 szerzeményt, amely végül versenybe szállhatott a show tizedik évadában.

„Több mint 400 dalt úgy hallgatunk meg, hogy nem tudtunk az előadóról semmit: nem láttuk őket, fogalmunk sem volt arról, hogy ki a dalszerző, az énekes. Akikről azt gondoltam, hogy jól ismerem a hangjukat, még azokat sem tudtam beazonosítani. Ezt a kiválasztási folyamatot nagyon korrektnek tartom, mert így valóban nem lehet elfogult az ember” – árulta el az ítész.

A művésznő szerint A Dal erőssége már tizedik éve abban rejlik, hogy számos zenei stílus esélyt kap a versenyben. A műsor segítségével akár a rétegműfajok képviselői is bemutatkozhatnak a nagyközönség előtt.

„Jómagam a klasszikus zenétől, a rock and rollon át, a popzenéig sokféle műfajt kipróbáltam már, éppen ezért örülök annak, hogy A Dalban is színes a zenei paletta. Ennek ellenére még mindig vannak olyan műfajok, amelyek nem jelentek meg, például a sanzon, ami nagyon közel áll a szívemhez. Ebből ugyan Pejtsik Panna az idei évadban mutatott egy kis ízelítőt, de szívesen látnék több ilyen előadást is a dalválasztó show-ban” – tette hozzá Vincze Lilla.

A Dal 2021 – március 13-ig szombatonként 19.35-től a Duna Televízió műsorán!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.