Willi Orbán magyarországi nyaralásairól mesélt az édesapja

Willi édesapja Kaiserslauternből költözött haza 2000-ben, miután elvált lengyel származású feleségétől.

Forrás: origo.hu2021. 03. 30. 10:17
Orbn, Willi
Willi Orbán a távozó edzője miatt is meg akarja nyerni a Német-kupát Fotó: MTI/EPA/David Hecker
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott édesapja Oroszlányban él, a Blikknek mesélt arról, milyen közös programjaik vannak a focista fiával, aki minden nyáron ellátogatott a magyar városba – olvasható az Origón.

Az 58 éves Orbán Vilmos Kaiserslauternből költözött haza 2000-ben, miután elvált lengyel származású feleségétől.

„Utána Willi gyermekként minden nyarat itt töltött nálam Oroszlányban. Én fiatalon cselgáncsoztam, őt viszont leginkább a labda érdekelte. Rengeteget fociztunk, de sokszor horgászni is elmentünk. Az anyjának mindig azt mondtam, viszem majd a Balatonra, ám végül a Bokodi-hűtőtavon pecáztunk, hol halakat fogott, hol a békákat kergette.

Mostanában mondogatja nekem, hogy hiányoznak a régi közös programok, s ha lesz ideje, vesz majd itt egy stéget, aztán újra mehetünk horgászni

– mondta az apuka, aki azt is elárulta, hogy Willi már gyerekként is pontosan tudta, mit akar.

Willi Orbán Lipcsében és a magyar válogatottban is alapembernek számít
Fotó: MTI/EPA/David Hecker

„Már nyolcévesen mondta, hogy nem kér szénsavas üdítőket, mert az kiöli a kalciumot a csontjaiból. A palacsinta viszont nagy kedvence volt, de főleg a halételeket szerette. Az edzésmunkájával soha nem akadt probléma, most is rengeteget dolgozik. Roppant büszke vagyok rá, a sikereire, s hogy védő létére ilyen gólerős. A pandémia előtt minden válogatott meccsén kint voltam, most telefonon tartjuk a kapcsolatot” – tette hozzá az apuka, aki németül beszélget a fiával, de szerinte hamarosan a folyamatos magyar beszéddel sem lesz gondja.

Az eredeti cikket IDE KATTINTVA olvashatja.

és Willi Orbán nem lesz ott Andorrában

két kulcsemberére nem számíthat szerdán Andorra ellen, ezt maga a szövetségi kapitány jelentette be az M4 Sport csatornának adott interjúban.

„Az első félidőben a nyugalom hiányzott, ugyanakkor türelmesnek kellett volna lennünk. Kihagytunk egy büntetőt, ha meglett volna a második gólunk a 20. perc környékén, akkor hamarabb eldőlhetett volna a meccs. A legjobb játékos a pályán a San Marino-i kapus volt. A 3-0 jó eredmény, de őszintén szólva, semmi különleges. Fejlődnünk kell. Andorra ellen egy még nehezebb mérkőzés vár ránk, egy kisebb méretű, műfüves pályán. Óvatosnak kell lennünk. Meg kell őriznünk a koncentrációt. Az utolsó 16-20 méteren fejlődnünk kell támadásban, hogy ki tudjuk használni a helyzeteket. Andorra ellen a német klubcsapatokkal való megállapodás értelmében Willi Orbán és Sallai Roland nem lehet velünk. A többiekkel kell megoldanunk a feladatot, én maximálisan megbízom a játékosaimban” – mondta a San Marino elleni 3-0-s győzelem uán Marco Rossi az M4 Sport csatornának.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.