idezojelek

Egy brancs

Mindent elárul az EU bevándorlási politikájáról a migrációért felelős EU-biztos nyilatkozata, aki úgy fogalmazott: kivárják a német és francia választásokat, s csak utána kötik meg az új európai migrációs paktumot.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Mindent elárul az unió bevándorlási politikájáról a migrációért felelős EU-biztos minapi nyilatkozata az Euractivnak. Margarítisz Szkínász úgy fogalmazott: kivárják a német és francia választásokat, s csak utána kötik meg az új európai migrációs paktumot. Varga Judit igazságügyi miniszter nem is ment el emellett szótlanul, ekképp reagált közösségi oldalán: „Ezek szerint nagy baj lenne, ha a németek és a ­franciák dönthetnék el a választásokon a migrációval kapcsolatos kérdéseket. Jobb helyette inkább eltitkolni előlük, milyen paktum is készül, hiszen ezzel a témával nem lehet választást nyerni! Úgy tűnik, hogy a baloldalon a választók előre kitervelt és szándékos félrevezetése európai érték lett.” Majd hozzátette: „Milyen érdekes, hogy ezt a mondatot már hallottuk itthon is.” Bizony ám! Ki is mondta? Ja, igen! Maga Karácsony Gergely még ­augusztus elején a Die Zeit hasábjain. A kétségbeejtő miniszterelnök-jelölt azt nyilatkozta, mind a hat ellenzéki párt egyetért abban, hogy garantálni kell a migránsok emberi jogait, de – most jön a lényeg! – „Hadd legyek őszinte: ezzel nem tudunk választást nyerni. A menedékkérők emberi jogait biztosítani morális kötelességünk, és a programunk része, de nem fogjuk rányomtatni a választási plakátjainkra.” (Gondolom, Gyurcsány Ferenc nem volt a közelben, hogy krákogjon egy öblöset.) Ja, és Láriferi is…! Hogyan mondta Őszödön? „Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük.” Szkínász, Karácsony, Gyurcsány… Mit is mondott A tanú smasszere a bitónál? „Egy brancs maguk.”

Borítókép forrása: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.