idezojelek

Egy brancs

Mindent elárul az EU bevándorlási politikájáról a migrációért felelős EU-biztos nyilatkozata, aki úgy fogalmazott: kivárják a német és francia választásokat, s csak utána kötik meg az új európai migrációs paktumot.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Mindent elárul az unió bevándorlási politikájáról a migrációért felelős EU-biztos minapi nyilatkozata az Euractivnak. Margarítisz Szkínász úgy fogalmazott: kivárják a német és francia választásokat, s csak utána kötik meg az új európai migrációs paktumot. Varga Judit igazságügyi miniszter nem is ment el emellett szótlanul, ekképp reagált közösségi oldalán: „Ezek szerint nagy baj lenne, ha a németek és a ­franciák dönthetnék el a választásokon a migrációval kapcsolatos kérdéseket. Jobb helyette inkább eltitkolni előlük, milyen paktum is készül, hiszen ezzel a témával nem lehet választást nyerni! Úgy tűnik, hogy a baloldalon a választók előre kitervelt és szándékos félrevezetése európai érték lett.” Majd hozzátette: „Milyen érdekes, hogy ezt a mondatot már hallottuk itthon is.” Bizony ám! Ki is mondta? Ja, igen! Maga Karácsony Gergely még ­augusztus elején a Die Zeit hasábjain. A kétségbeejtő miniszterelnök-jelölt azt nyilatkozta, mind a hat ellenzéki párt egyetért abban, hogy garantálni kell a migránsok emberi jogait, de – most jön a lényeg! – „Hadd legyek őszinte: ezzel nem tudunk választást nyerni. A menedékkérők emberi jogait biztosítani morális kötelességünk, és a programunk része, de nem fogjuk rányomtatni a választási plakátjainkra.” (Gondolom, Gyurcsány Ferenc nem volt a közelben, hogy krákogjon egy öblöset.) Ja, és Láriferi is…! Hogyan mondta Őszödön? „Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük.” Szkínász, Karácsony, Gyurcsány… Mit is mondott A tanú smasszere a bitónál? „Egy brancs maguk.”

Borítókép forrása: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Uniformizált, szervetlen épületek árasztották el a világot

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.