idezojelek

Már fel sem szisszenünk

A Momentum brüsszeli képviselői – Cseh Katalin mellett Donáth Anna – rendre a magyar kormány ellen szavaznak.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Illyés Tibor

„Nemcsak sima többségre, de kétharmados győzelemre is esélyünk van” – írta közösségi oldalán vasárnap Fekete-Győr András, a Momentum nemrég elzavart elnöke. Kijelentésének értékelése pszichiátriai feladat, nem a mi dolgunk, mindenesetre a szűk emberke állapota egyre aggasztóbb.

Igaz, elmebeteg kijelentések tekintetében a lebőgött atléta nem lóg ki pártjából – a nagy mellény viselete arrafelé alapvetés. Két nappal korábban például Cseh Katalin uniós képviselő harcos ultimátummal állt elő az Európai Bizottságnak címezve: „Világosan fogalmaztunk és időben jeleztük: ha az Európai Bizottság nem alkalmazza a jogállamisági mechanizmust, pert indítunk a testület ellen, amiért vonakodnak […] forrásmegvonást alkalmazni Magyarországgal és Lengyelországgal szemben.” Hősnőnkkel ellentétben még Angela Merkel leköszönő német kancellár is úgy látja, a két országnak joga van az unió bíróságához fordulni, hogy az európai joggal összhangban cselekednek-e – az Európai Bizottság erre az ítéletre vár. Hiba lenne előtte bármilyen büntetőintézkedést hozni. (Cseh Katalint még saját Facebook-oldalán is hazaárulónak nevezik. Stimmel.)

Aki nem tudná, az Európai Bizottság azért nem kéri a jogszabály előírásait, mert szavát adta az állam- és kormányfőknek, hogy megvárja vele az EU bíróságának e rendeletről szóló ítéletét, ami a jövő év elején várható. A brüsszeli parlament jogi bizottsága azonban – a hörgő-lihegő Cseh Katalinnal az élen – ezt törvénytelennek tartja.

Azon már rég nem szisszen föl az ember, hogy a Momentum brüsszeli képviselői – Cseh Katalin mellett Donáth Anna – rendre a magyar kormány ellen szavaznak. Ők ilyen „magyarok”.

Borítókép: Illyés Tibor

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

A WEF az egyik legnagyobb veszély

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Elegünk van a sokszorosan leszerepelt politikai szereplőkből!

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Miért hanyatlik a kereszténység?

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Államcsínyről álmodoznak

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.