idezojelek

Újpesti jómadarak

A hazai futballidény eddigi nyolc meccséből egyetlenegyet sem nyert meg az Újpest FC, öt pontjával tökutolsó a tabellán.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Török Attila

A hazai futballidény eddigi nyolc meccséből egyetlenegyet sem nyert meg az Újpest FC, öt pontjával tökutolsó a tabellán. Tragikus, ami az 1885-ben alapított sportklub körül történik lassan egy évtizede. 2011-ben, amikor Roderick Duchatelet megvásárolta a hajdan szebb napokat látott, hússzoros bajnok együttest, sokan a megváltót remélték a belga üzletemberben, de hamar kiderült, nincs komoly célja a társasággal, az pedig évről évre egyre gyengébben szerepel. (A tulajdonos egyetlen „teljesítménye” az volt, hogy lecserélte a klub hagyományos címerét egy vécédeszkára emlékeztető grafikára. Az sem zavarta, hogy döntése után a stadion előtt ezres tömeg követelte vissza a régi jelképet.)

Szegény újpestieknek a polgármesterükben sincs sok örömük. A két éve megválasztott momentumos Déri Tibor is csak a romboláshoz ért. Már az első költségvetése érdekesre sikerült: kilencmilliárdos hiányt tervezett, holott nagyjából ekkora többlettel vette át a kerületet a Fidesz–KDNP-től. Ezután belevágott a nagy garral beharangozott átláthatóműködés-programba, ám hamar kiderült: még a programra elkülönített pénzzel sem tud elszámolni. Nagyot szólt az is, hogy Déri nemes egyszerűséggel elvette a helyi rendvédelmi dolgozók év végi jutalmát, akárcsak a fiatal házasok lakástámogatását – húszéves, pártokon és választásokon átívelő hagyományt dobott a kukába.

Ehhez képest a polgármester úr február óta beszédtechnika órákra jár; a havi 550 ezer forintos számlát a kerület közönsége állja. Sokak szerint ennyi pénzért beszélni tudó polgármestert is választhattak volna. Legalább olyat, aki a másik jómadárral, a belga futballvezérrel szót ért.

Borítókép: Török Attila/Nemzeti Sport

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.