idezojelek

Fényt hozna Berci

Tóth Bertalan MSZP-társelnök a minap röpke bepillantást engedett saját előrehaladott állapotába.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
2021. 11. 29. 5:59
Fotó: Koszticsák Szilárd

Advent van, tájékoztatta a Népszava olvasóit Tóth Bertalan MSZP-társelnök a minap, majd – a várakozás krisztusi gondolatkörét elhagyva – röpke bepillantást engedett saját előrehaladott állapotába.

Kórlapjából idézek. „Lopásból és bosszúállásból jeles, életmentésből elégtelen – ez a Fidesz eddigi teljesítménye. Egyszerűen cserben hagyták a nemzetet.” Szerinte Orbánék páros lábbal rugdosták az árokba a rászorulókat. Tóthunk a pandémia körüli állapotokra is kitért, azt írta, félresikerült a kormány járványkezelése. „A felelősségét hárító hatalom részvét és együttérzés nélkül lép át az elveszített életeken.” Elnök úr szavai azt sugallják, hogy MSZP-kormányzás alatt a járvány nagy ívben elkerülte volna határainkat (még a migránsok előtt kitárt röszkei átkelőt is), senkit sem terített volna le a vírus. (Ehhez képest még harcos megmondóemberük, szegény oltásellenes Korózs Lajos is majdnem beadta a kulcsot, csak az általa teli szájjal szapult Szputnyik vakcina hozta vissza az árnyékvilágba. Lajos azóta az orosz vakcina reklámembere lett…)

„A magyar emberek többsége érzi, ami eddig volt, az nem folytatódhat tovább – kesereg Tóth gondolkodó. – Itt az ideje, hogy fényt vigyünk a remények és találgatások várakozó időszakába.” Hogy mi kérünk-e ebből a „fényből”, az nem különösebben érdekli a három százalékon álló pártocska frontemberét. Ez abból is sejthető, hogy nemrég azt ecsetelte: a Fidesz jobban tenné, ha követné a korábbi MSZP–SZDSZ-kormányok módszereit.

„A rendszerváltás utáni magyar történelem egyik legfájóbb karácsonyát hozza össze nekünk idén a Fidesz” – zárja gondolatait a szónok.

Elnök úr füllent. Ők hozták össze a fájó Karácsonyt.

Borítókép: Tóth Bertalan (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.