idezojelek

Még egy aspiráns

Varga-Damm Andrea, a Reformerek párt frontembere is bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Hogy a kétségbeejtő Márki-Zay Péter ámokfutása vagy saját, túlméretezett ambíciója az oka, nem tudni, mindenesetre tény: Varga-Damm Andrea, a Reformerek párt frontembere is bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek. A karakán asszonyka úgy látja, miután a baloldal nem tudja leváltani az Orbán-kormányt, ő is elindul az áprilisi választáson. (Elképzelem a pánikot a Fidesz-központban.) 

A részletekről a Spirit FM Aktuál című műsorában beszélt az egykori jobbikos politikus: „Már 2020-ban azt mutatták a felmérések, hogy a 26. legnépszerűbb politikus vagyok. Ahhoz képest, hogy csak öt éve politizálok, ez egy igen jó hely.” Azt is hozzátette, hogy a baloldali politika mára a milliárdosok kampányává züllött, vagyis ha nyerne is az összefogás, csak csöbörből vödörbe jutna az ország.

Andrea asszony már a Reformerek tavaszi megalapításakor is érdekeseket mondott: „Méréseink azt mutatják, hogy a szavazni vágyók 12 százalékát érdekelné egy Varga-Damm-féle párt. […] Az embereknek szociális, egzisztenciális biztonság kell, tiszta jövőkép. A szlogenünk ennek megfelelően így szól: Garancia a szebb jövőért!” (Hogy aztán ettől tűzbe jöttek-e a tanácstalan választók, arról nem kaptunk híreket. Mindössze Varga-Damm Andreához címzett kommenteket ismerünk – de azokból talán nem idéznék.)

Bennem valamiért az a három évvel ezelőtti tüntetés képe él, amelyen haragos tekintetű, fehérsapkás demokrata lányok, asszonyok tiltakoznak a lelketlen kormány „rabszolgatörvénye” ellen. Az egymásba kapaszkodó amazonláncban – Szabó Tímea, Szél Bernadett, Vadai Ágnes, Bangóné Borbély Ildikó és mások mellett – Varga-Damm Andrea is ott dacolt. Egy szem a láncban.

Borítókép: Varga-Damm Andrea független képviselő az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 28-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.