idezojelek

Konzervvigyor

Mintha három hete nem ők, a nyelvöltögetők buktak volna oly hatalmasat, sorrendben negyedszer.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Ezeket tényleg más anyagból gyúrták. Ezek most azért öltögetik a nyelvüket a kormányoldalra, mert vasárnap Franciaországban és Szlovéniában vereséget szenvedtek a jobboldali pártok. Mintha három hete nem ők, a nyelvöltögetők buktak volna oly hatalmasat, sorrendben negyedszer. „Európában még működik a társadalmak immunrendszere […], már csak a sajátunkat kell meggyógyítani” – harsogja diadalittasan közösségi oldalán a párbeszédes Szabó Tímea. („Immunrendszer”, aha… Meg demokrácia. Hetekkel a választások előtt még azt ordibálták, feles többséggel is felfüggesztik az alaptörvényt, a kommentfalak meg tele voltak lámpavassal, vérrel, IFA-platóval…) 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hervadt szegfűsöktől Lendvai Ildikó próbált fogást keresni Orbán Viktoron – talán még nem értesült szegény a magyar választási eredményekről. Lassan mondom, hogy ő is megértse: Új-ra két-har-mad-dal tet-szet-tek buk-ni. (És nem lesz gázáremelés.) A logika azt diktálná, hogy a francia és szlovén eredmények nyomán Tímea asszonyék ráébredjenek, még nagyobb égés az övék. Egész Európa leghitványabbja a magyar ellenzék. Tizenkét éve még egy trükkös győzelemre sem képesek, hiába az örökös nyugati hátszél, Soros Gyuri bácsi milliárdjai, az uniós segítség – labdába se rúgnak, csak vergődnek. (Itt jegyzem meg, a francia nagyvárosokban már a választás éjszakáján égett minden, és nem Le Pen hívei gyújtogattak, hanem a szélsőbal. Macront egyenesen lefejezéssel fenyegették, mondván, megtették ezt már annak idején a királlyal is.) Szóval a magyar baloldal most harsányan örömködik. Sikerről szaval, pedig csak egy kis porcukor került a savanyú buktára.

Borítókép: Az Egységben a szabad Magyarországért! baloldali koalíció (Fotó: Ripost/Máté Krisztián)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.