idezojelek

Eurókór

Miközben már a kisegítő iskolások is betéve tudják, hogy az euró bevezetése nem egyenlő a pénzügyi mennybemenetellel, Dobrev Klára csak fújja a magáét.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Miközben már a kisegítő iskolások is betéve tudják, hogy az euró bevezetése nem egyenlő a pénzügyi mennybemenetellel, Dobrev Klára csak fújja a magáét. „Bátor kormány, bátor parlamenti többség – írja a minap. – Akiknek kiemelkedően fontos az emberek fizetésének és megtakarításainak a megvédése, úgy döntöttek, ahogy a nemzet érdeke megkövetelte. Sajnos nem Magyarországról beszélek. Horvátországban jövő év január 1-jétől euróval kell fizetni. Mi pedig irigykedve nézzük, ahogy egyik szomszédunk a másik után állva hagy bennünket.”

Kóros becsípődés lehet Klárikánál ez a beteges eurózás. Szegény pár éve is ezzel a tünettel állt ki a nyilvánosság elé. „Nem kérdés, hogy az euró nyújtja a stabilitást, a védelmet, a biztonságot. Magyarország 2004-ben lépett be az Európai Unióba. Ugyanekkor ígéretet tett az euró bevezetésére, ám az ígéret teljesítésére nem került sor.” (Ez azért érdekes, mert az első Orbán-kabinet úgy adta át 2002-ben a kormányzást, hogy három éven belül bevezethető az euró. Klárika megkérdezhetné az urát: aztán miért nem vezetted be, Feri? Tartok tőle, azért, mert közben sikerült csődközelire gatyásítania a gazdaságot. Ő maga mondta: „Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.”)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hallgassuk csak Schiffer Andrást! „Az a párt, amelyik ma be akarja vezetni az eurót, lemond Magyarország felzárkózásáról, odadobja az európai pénzügyi elitnek; szuverenitásunkat szűkítené le végzetesen. Aki emellett kampányol, jobban fél Orbán Viktortól, mint amennyire szereti a hazáját.” Egyik olvasó áthidaló megoldással áll elő: „Ne eurót vezessen, Klárika, inkább naplót. Vagy váltóáramot.”

Borítókép: Dobrev Klára (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Szembeszállni a sátánnal

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.