idezojelek

Összetört a harangozó

Ujhelyi Pityuban tényleg „összetört valami”. Előbb elszállt az elnöki poszt reménye, hamarosan elszáll az újabb EP-képviselőség reménye… Még a végén dolgoznia kell. Juj!

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Sóki Tamás

Távozik az MSZP-ből Ujhelyi István, a párt EP-képviselője. „Hosszú idő tépelődése, belső vajúdása és gyászmunkája után írom ezeket a sorokat” – olvashatjuk a bánatos harangozó szívszorítóra tervezett levelében. „Valami összeragaszthatatlanul eltört. (...) Hogy ennyi sebet tud ejteni egy darabokra hulló kapcsolat.” A monológból az önmarcangoló emlékezés sem hiányzik: „Próbáltam felrázni a közösségünket az elmúlt években, a legutóbbi sokkoló mértékű választási vereség után.” (Esély néven új felekezetet tervezett, de kiröhögték. „Nem a sezlonokat kell lecserélni, ha deficites az örömtanya.”)

Nem mondanám, hogy az eposzi hangvétel megríkatta volna az olvasókat. Ellenkezőleg. A hozzászólók zöme kondoleálás helyett kritikai megjegyzésekkel illette a szocialista poétát. (Az indulatosabbak a szülőket is szóba hozták.) „A süllyedő hajó esete a patkánnyal” – írja egyikük. „Ráébredt, hogy az utolsó húscafatot is lerágta a pártjáról. Remélem, az EP-mandátumot is leadja majd.” (Utóbbit az MSZP is reméli – sőt követeli.) Más a bejelentés pozitív oldalát emeli ki: „Gerincbántalmai biztosan nincsenek, ahhoz gerinc is kellene. Irány a DK, Pityu! Ott még az árnyékormányba is bekerülhetsz.”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azért fogadjuk el, hogy Pityuban tényleg „összetört valami”. Előbb elszállt az elnöki poszt reménye, hamarosan elszáll az újabb EP-képviselőség reménye… Még a végén dolgoznia kell. Juj!

Borítókép: Ujhelyi István, az MSZP–Párbeszéd európai parlamenti képviselője (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Uniformizált, szervetlen épületek árasztották el a világot

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.