idezojelek

„Belefáradt”

Mesterházy Attila, az MSZP hajdani elnöke is otthagyja az egykor szebb napokat látott pártot.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Mesterházy Attila, az MSZP hajdani elnöke is otthagyja az egykor szebb napokat látott pártot. Kenetteljes bejegyzésében azon kesereg, hogy a Magyar Szocialista Párt elvesztette a befolyását, társadalmi támogatottságát, csupasz árnyéka önmagának. Ráadásul a tisztújítása óta eltelt hónapok sem hoztak semmi érdemi változást. Ilyen körülmények között felesleges tovább küzdeni – írja megrendülten az exvezér. Arról nem is szólva, hogy ha ma lenne az országgyűlési választás, még a bejutási küszöböt sem tudná megugrani a párt. (Mondjuk, ez igaz, be sem kerülnének a parlamentbe – legföljebb valamelyik szervezett turistacsoport hét végi látogatásainak egyikén, vizsgázott idegenvezető kíséretében.) „Belefáradtam” – írja elcsukló szemrehányással az áldozatot alakító Mesterházy. Mintha neki az égvilágon semmi köze sem lenne a csődöt mondott vállalkozáshoz. (Egy gyakorlatiasabb kommentelő másképpen látja: „Bizony, már nincs a buliban pénz.”)

A politikával azért nem szakít a bánatos Mesterházy. Cimborájával, Szakács Lászlóval egy balközép pártot alapít. (Mint falat kenyérre, akkora szükség van új pártokra. Ja, nem!) Szocialisták és Demokraták néven szociáldemokrata értéket fognak képviselni. Igazságos Magyarországot akarnak erős nemzeti érdekérvényesítés mellett, miközben nem kérdőjelezik meg az ország helyét az euroatlanti szövetségi rendszerben.

Hitvallásukat mintha valahol már hallottam volna: „Szabadság, egyenlőség, testvériség.”

Megvan! A nagy francia forradalom jakobinusai ennek jegyében küldték vérpadra saját népük tízezreit. Brávó!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Mesterházy Attila volt MSZP-s képviselő kérdést tesz fel az Országgyűlésben 2022. március 10-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Uniformizált, szervetlen épületek árasztották el a világot

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.