idezojelek

Zöldeket beszél

Ha csak csipetnyi stílusérzék szorul Karácsony Gergelybe, metróval megy a felújított 3-as vonal Nagyvárad téri állomásnyitó ünnepségére, de nem szorult.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Ha csak csipetnyi stílusérzék szorul Karácsony Gergelybe, metróval megy hétfőn a felújított 3-as vonal Nagyvárad téri állomásnyitó ünnepségére (öt megálló a Deák tértől), de nem szorult. Főpolgármester úr szolgálati autójával – egy környezetszennyező dízel Volkswagennel – vitette magát a ceremóniára. (Ha emlékezetem nem csal, ő javasolta korábban a hivatalosságoknak: „Itt az ideje, hogy kiszálljanak az állami autókból, lélegezzenek nagyot, nézzenek körül…!”) Ráadásul csúnyán elkésett a lakli ember, húsz percen át várakoztatta a kinyakkendőzött egybegyűlteket.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy szerencse, hogy a megnyitó programban ezúttal nem szerepelt metróutazás. Lelki szemeimmel azért elképzelem, ahogyan szaunához „öltözött”, hőmérőkkel és mindenféle vicces táblákkal bohóckodó fiatalok lepik el a szerelvényt a metró azonnali klimatizálását követelve. Valahogy úgy, ahogy 2017-ben egy kánikulai napon Karácsony Gergely szöttyedt párttársai vetkőztek neki egy ilyen amatőr színielőadásnak. Emlékszem, az attrakció végén KariGeri ájtatosan kijelentette: ha ő lesz a városvezető, azonmód véget vet ennek a tarthatatlan állapotnak. Ígéretei azonban csupán a megválasztásáig szóltak… Egy évvel később csak a helyszín és a hőmérséklet egyezett, vigyorgást és tiltakozó táblákat már nem láttunk. Sőt az időközben főpolgármesterré lett Karácsony Gergelyt sem. A kétségbeejtő Dorosz Dávid „klímavédelmi” helyettes celebrálta az egyik metróállomás ivókútátadó ünnepségét. Arról hebegett szerencsétlen, hogy momentán ideiglenes ivókutak fogják helyettesíteni a klímaberendezéseket. Ez olcsóbb és zöldebb.

Vinne el a metróhuzat, Karigeri!

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.