idezojelek

Kapálás helyett jourovázik

A momentumos pártvezér a májusi megválasztása óta több alkalommal adta jelét, hogy elődjéhez hasonlóan ő sem tülekedett, amikor az észt porciózták.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Teknős Miklós

Utcai aláírásgyűjtésbe kezdett a Momentum: „Kössék az oktatás reformjához az uniós pénzeket!” (Engem a „rendszerváltó” szabad demokrata gyülekezetre emlékeztetnek ezek az európaizó, affektáló szalonforradalmárok. „Tudjuk! Merjük! Tesszük!”) A részletekről a magát államférfiként aposztrofáló Gelencsér Ferenc pártelnök a közösségi oldalán tájékoztatta publikumát (a javasolt kapálás helyett): „Vera Jourovát személyesen is tájékoztattuk az indítványról, az első egyeztetések alapján a javaslat nyitott fülekre talált a bizottságnál. De ahhoz, hogy meg is valósuljon, fontos, hogy össztársadalmi támogatottságot is fel tudjunk mutatni.” Valaki megmondhatta volna szegény Gelencsérnek, hogy az oktatás nemzeti ügy, Vera Jourovának ehhez nagyjából annyi köze van, mint lónak a mozijegyhez. Nem irigylem Gelencsér kezelőorvosát.

A pártvezér a májusi megválasztása óta több alkalommal adta jelét, hogy elődjéhez hasonlóan ő sem tülekedett, amikor az észt porciózták. „Gyalogolunk a diktatúrába, de nincs hova hátrálnunk” – kesergett két kordonbontás között elnök úr, aki agyi attrakciók tekintetében már most alulmúlta elődjét, Fekete-Győr András szellemi erőemelőt.

És akkor képzeljük el a mezei képviselőiket! Még össze sem ült az új Országgyűlés, máris lejáratták magukat, amikor a nagy garral beharangozott „hősi ellenállás” helyett mégiscsak elvállalták a „díszellenzék” szerepét. A karakánt alakító nolimpikonok mégiscsak felvették a mandátumukat, mégiscsak elfogadtak minden juttatást a „látszatparlamenttől”. Csak a nagy mellényből nem engedtek.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Gelencsér Ferenc (Fotó: Teknős Miklós)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.