A hordó tetején

Míg hallgattam Ágnes asszonyt, azon merengtem, hogyan lehet az, hogy az MSZP, amelynek ilyen lánglelkű gondolkodói vannak, már jó ideje az elfekvőben agonizál.

2019. 07. 09. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kunhalmi Ágnes szocialista honanya, aki múlt szombaton még önfeledt szelfivel üzent híveinek a szivárványos fesztiválról – „Budapest mindenkié!” –, tegnap, az Országgyűlés rendkívüli ülésnapján már feketére festette a főváros égboltját. Romlik Budapest versenyképessége, mondta, már Bukarest is megelőz bennünket. Igaz, forrásmegjelölést nem adott a lesújtó adathoz, ellenben új fővárosvezetést javasolt, mondván, a budapestiek „marhára megunták, hogy nyáron ők leizzadva, piszkosan és büdösen érkeznek meg a munkahelyükre, miközben a fideszes elit pökhendien tekint le a Várban pofátlanul alacsony áron bérelt lakásaiból”. Sodró erejű szózata végén – bár egy ízben reménytelenül belegabalyodott a „35 fok fölötti” szómonstrumba – közölte (szintén forrásmegjelölés nélkül), hogy a budapestiek „le akarják rúgni magukról a Fideszt”.

Míg hallgattam Ágnes asszonyt, azon merengtem, hogyan lehet az, hogy az MSZP, amelynek ilyen lánglelkű gondolkodói vannak, már jó ideje az elfekvőben agonizál. Pedig képviselő asszony – a párt hivatalos „Arca” – korábban is jókat mondott. Egy ízben például kijelentette: kormányra kerülésük után (tényleg így mondta, becsszó) nyomban ki fogják kiáltani a negyedik köztársaságot. (Igaz, a tavaly tavaszi választás után meg úgy nyilatkozott: az egész baloldalt újra kell építeni, merthogy szörnyű az egész.)

A legjobban az tetszett, amikor képviselő asszony aláírásgyűjtésbe kezdett ezzel az ötletes mottóval: „Adjon több pénzt a kormány az embereknek!” Nem hallgattak rá, pedig milyen egyszerű az elképzelés. Konkrétabban demagóg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.