A lószerszámos meséje

A „lószerszámos” Hadházy pályafutásában rengeteg a karizmatikus elem. (A karizmatikusság nem feltétlenül azonos a nemes jellemmel – a csökönyös ökör is karizmatikus.)

2019. 12. 10. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy minapi bírósági ítélet szerint nem igaz, hogy Hadházy Ákos politikust másfél évvel ezelőtt eltángálta volna akkori párttársa, Sallai R. Benedek egy LMP-s elnökségi ülésen (amiért Hadházy korábban be akarta tolni a pártot egy jobbikos frigybe). A verdikt kimondja – az azóta függetlenné lett lódoktor állításával szemben –: semmiféle agresszív támadás nem érte a felperest. Sallai szerint az izgága Hadházy csak áldozatot akart alakítani; végül addig fészkelődött, míg székestül fölborult. Hadházy viszont úgy adta elő a történetet, hogy éppen beszédet mondott, amikor a dúvad Sallai hirtelen nekirontott, meg akarta ütni, s bár többen lefogták, így is székestül fellökte. Noha az akkori sajtóbeszámolók néhány ponton eltérnek egymástól, annyi bizonyos, hogy lódoktor úr valóban fölborult székestül. A sértett elmondása szerint rövid időre még az eszméletét is elveszítette. (Masszív fizikuma lehetett az áldozatnak, mert néhány órával később már egy kormányellenes tüntetésen hőbörgött a Kossuth téren.) Hősünk ezek után tett feljelentést Sallai agresszor ellen garázdaság, testi sértés és becsületsértés címen.

A „lószerszámos” Hadházy pályafutásában rengeteg a karizmatikus elem. (A karizmatikusság nem feltétlenül azonos a nemes jellemmel – a csökönyös ökör is karizmatikus.) 2017 elején például kijelentette, ha a Fidesz marad kormányon, ő nem akar képviselő lenni. Aztán – ápolóit kijátszva – mégis beült a patkóba. Hadházy egyébként rutinos följelentő, büszke rá, hogy eddig már 45 beadványt tett, egy ízben még magát Orbán Viktor miniszterelnököt is bepörölte. Gyönyörű pályaív.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.