Az egymillió híre és hamva

Már több mint egymillióan kapták meg a vakcinát. Ez volt a hétfői nap vezető „vírushíre”. Persze nem mindenhol.

2021. 03. 09. 5:58
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Covid-front magyar vonatkozású legfontosabb hétfői híre, hogy már több mint egymillióan kapták meg a vírus elleni vakcinát, és ezzel – a lakosság átoltottságát tekintve – a második helyen állunk az unióban.

Ez volt a tegnapi nap vezető „vírushíre”.

Persze nem mindenhol.

A Népszava például ezt a címet adta beszámolójának: „Müller Cecília úgy tűnik immunis a káoszra.” A 24.hu-t sem hozza lázba az egymillió beoltott: „Több mint 800-an vannak lélegeztetőgépen a koronavírus miatt.” A slágercímek egyike: „Kihagyták a jelentésből, hogy hány embert oltottak be.” Vagy mégsem hagyták ki? Nem bizony. A szövegerdő mélyén ott a délután kiadott hír: „Már egymillió ember megkapja az oltást Magyarországon.” (Ez nyilván később érkezhetett, ám a slágercímet „véletlenül” elfelejtette törölni a szerkesztő.)

A 444.hu-t sem érintette meg túlságosan az egymilliós adat, ott e frappáns kérdéssel indítottak: „Mennyire vagyunk közel ahhoz, hogy Magyarország is külföldi segítséget kérjen a súlyos állapotban lévő covidosok ellátásához?” A tudósító a tiszti főorvosra is rápirított: „Müller Cecília a mai »tájékoztatóján« nem árult el többet a kórházi helyzetről, mint amit a minimális információk­ból eddig is tudni lehetett.” Csak az utolsó előtti mondatból derült ki, hogy a beoltottak száma elérte az egymilliót. A DK-portál Nyugati Fény sem csinált nagy ügyet az egymillióból – így froclizta az olvasót: „Orbán Viktor felköszöntötte a nőnapon Müller Cecíliát.”

A megjegyzésemet ezúttal kihagyom, úgyis törölné a szerkesztő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.