Benedek-mesék

A legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, hogy elégedetten hátradőlünk, hogy nincs semmi baj – figyelmeztet az eltanácsolt gondolkodó.

2019. 06. 17. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A munka csak most kezdődhet, írja az EP-választások kapcsán közösségi oldalán Jávor Benedek alanyi gondolkodó. Egyik mondatát szó szerint idemásolom, annyira kétségbeejtő: „A gazdasági és pénzügyi unió mellé oda kell tennünk a társadalmi szolidaritás, a szociális kohézió Európáját, és a jogállamisági mechanizmusok elfogadásával az unió alapértékei mentén a politikai értékközösséget, a politikai uniót is.” Ha kihevertük a mondatelemzést, újabb feladat vár ránk: meg kellene fejtenünk, milyen minőségben fontoskodik brüsszeli ügyekben a mitugrász ember. (Legjobb tudomásom szerint az uniós zsöllyébe szóló jegye lejárt; az itthoni népakarat pár hete úgy döntött, eltekint további feljelentgetéseitől, kormánygyalázásaitól.)

Hősünk töretlen aktivitására azonban az írásból nem kapunk magyarázatot. Ráadásul az eszmefuttatás is orvosért kiált. „Az EP-választások megmutatták, hogy Európa stabil – tájékoztat a haragoszöld politikus –, a magországokban az euroszkeptikus, populista előretörés a jelek szerint megtorpant, sőt a visszájára fordult.” Ez nagyon érdekes. Én ugyanis azt olvastam a választási beszámolókban, hogy Franciaországban Le Penék nyertek, Olaszországban Salviniék, Belgium­ban az első két helyen nyíltan bevándorlásellenesek végeztek (Verhofstadt fogász padlót fogott), a briteknél a brexitesek kaszáltak, emellett Németországban és Svédországban is megerősödtek a bevándorlást ellenzők. A többi stimmel.

„A legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, hogy elégedetten hátradőlünk, hogy nincs semmi baj” – figyelmeztet az eltanácsolt gondolkodó. Álmában csönget egy picit…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.