Bezsongtak

Az önkormányzati kampányban még nem szerepelt, hogy Pikó András józsefvárosi polgármesterjelölt csapata megválasztása esetén méheket telepítene a kerület buszmegállói mellé.

2020. 01. 23. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az önkormányzati kampányban még nem szerepelt, hogy Pikó András józsefvárosi polgármesterjelölt csapata megválasztása esetén méheket telepítene a kerület buszmegállói mellé. Egy hétfői – nem hivatalos – hír szerint viszont egy klímavédelmi munkaanyagban már ezt olvashatjuk. Az ötletről Karácsony Gergely úgy nyilatkozott, neki tetszik. (A főpolgármester régi zöldpolitikus – akárcsak korábbi, zuglói helyettese, Szabó Rebeka, az ismert szénalapátoló.) A Hír TV-től származó értesülés nyomán a Magyar Hírlap egy méhészt is megkeresett, hogy mondaja el véleményét a tervezetről. A meghökkent szakember (miután meggyőződött, hogy nem valami kandi kamerás beugratás áldozata) kijelentette, hogy Karácsony Gergely valószínűleg még nem látott közelről méheket (vagy legföljebb mesekönyvben: Maja, a méhecske). Mindenesetre, ha megvalósítják a betelepítést, magyarázta a méhész, számoljanak azzal, hogy tavasszal több tízezer méh fog körözni a buszmegállókban, rajzásuk idején pedig fürtökben lógnak majd a buszmegálló kiálló szegletein. Ez órákig is eltarthat, és hatalmas zsongással jár. Aki belesétál a kavargó méháradatba, aligha ússza meg csípések nélkül. Az emberek parfümje vagy akár a frissen mosott haj illata irritálhatja a méheket, garantáltan rohamra indulnak, elég annyi, hogy belegabalyodjanak egy hosszabb hajszálba, és pánikszerűen szúrni fognak. Ami aztán további támadásra ösztönzi a többi, közelben repülő méhet is.

Azt sem árt tudni, hogy – a muslincákhoz hasonlóan – a méhek is előszeretettel veszik körül az italos embereket. (A hírt olvasván az ötletgazdák sem lesznek biztonságban.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.