Bosszantjuk Annikát

Sikeres az a politika, amely nem a bevándorlással akarja megállítani a népesedéscsökkentést.

2020. 05. 02. 6:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar családpolitikai intézkedések eredményeiről közölt beszámolót a Resett.no online újság. E helyről üdvözlöm a norvég portált. A cikk Novák Katalin államtitkár Twitter-bejegyzéséből idéz, felsorolja azokat a demográfiai adatokat, amelyek az itthoni pozitív változásokról tanúskodnak. Arról, hogy 2020 első két hónapjában a tavalyihoz képest duplájára nőtt a házasságkötések száma, 8,8 százalékkal több gyermek született, az abortuszok pedig harmadával csökkentek. Minden népesedési mutató javult, erre negyven éve nem volt példa. A portál emlékeztet arra is, hogy Annika Strandhäll svéd szociális miniszter tavaly februárban milyen élesen támadta a magyar kormány családpolitikai intézkedéseit, egyenesen a náci Németországéihoz hasonlította azokat. Az azóta lemondott Annika asszony Twitter-bejegyzésében azt írta: „riasztó”, ami ma Magyarországon történik. Orbán Viktor azt akarja, hogy több „igazi” magyar gyermek szülessen. Hallatlan! „A politika bűzlik az 1930-as évektől, és jobboldali populistaként ködösíteni kell, hogy ez a fajta politika milyen következményekkel jár arra az önállóságra nézve, amiért a nők küzdöttek.” Szijjártó külügyminiszter nyomban reagált a kéretlen zsűrizésre: diplomáciai nyelven hajtotta el a kotnyeles miniszter asszonyt: „Magyarország a családokra költi a pénzt, Svédország a migránsokra.” Üdv, kelt mint fent stb.

A Resett.no portál szerint egyértelműen sikeres az a politika, amely nem a bevándorlással akarja megállítani a népesedéscsökkentést, hanem „önerőből”. Lám! (Nem tudom megállni, hogy ide ne biggyesszek egy privát hírt: május első hajnalán fiúunokám született. A kilencedik. Mindketten csókoltatjuk Annika asszonyt.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.