Csak a szokásos

Nincs abban semmi meglepő, hogy a DK tegnap bejelentette: Kálmán Olgát támogatja az őszi főpolgármester-választáson. Na és?

2019. 06. 07. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs abban semmi meglepő, hogy a DK tegnap bejelentette: Kálmán Olgát támogatja az őszi főpolgármester-választáson. Na és? Erre legfeljebb egy most érkezett marslakó tenne föl néhány értetlenkedő kérdést. Úgymint: de hát nem azt mondta Gyurcsány néhány napja, hogy esze ágában sincs felrúgni az ellenzéki megállapodást Karácsony Gergely jelöltségével kapcsolatban? Vagy arról érdeklődne, nem Kálmán Olga volt az, aki pár hete riporteri kérdésre – Igaz-e, hogy a főpolgármesterségre tör? – azt válaszolta: „Én újságíró vagyok, a politika pedig a túloldal. Miért mennék át? Én biztos nem fognék ilyen politikai vállalkozásba”?

Mi azonban nem vagyunk marslakók, bennünket nem ver ki járásunkból egy efféle hír. Vállat vonunk és derűsen megjegyezzük: jó a műsor, hehe, nem tud leállni a Láriferi stb. Kormánypárti ember talán még hozzáteszi: Orbán Viktor is megmondta, a jókedvről majd a magyar ellenzék gondoskodik. Na, ugye! Olga asszony felbukkanását legfeljebb némi kíváncsiskodó kérdés kíséri: aztán mit szól majd ehhez a többi szerencsétlen aspiráns: Karácsony, Puzsér, Sermer, meg ez a most kitalált Kerpel-Fronius vagy hogy hívják?

Nekem valamiért a 2014-es önkormányzati választást megelőző események jutnak eszembe. Az is ilyen emelkedetten indult. A baloldal (benne a Gyurcsány-párt) közös jelöltje, Falus Ferenc – ahogy most Kálmán Olga – kijelentette: megválasztása esetén még a virágok illatát is jobban fogjuk érezni a fővárosban, megszűnik a szellemi környezetszennyezés, a szabadság és a demokrácia fővárosává lesz Tarlós bűnös Budapestje.

Aztán Falus klottgatyát öltött, és bemutatta a vizesvödrös kunsztot. Vajon mivel készül Olga asszony?

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.