Cserépbe ültetett bizalom

Esztergomban megvalósulni látszik az ellenzéki pártok álma, állítólag megtalálták közös jelöltjüket az őszi polgármester-választásra: bizonyos Cserép Jánosba helyeznék a bizalmukat.

2019. 06. 13. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Esztergomban megvalósulni látszik az ellenzéki pártok álma, állítólag megtalálták közös jelöltjüket az őszi polgármester-választásra: bizonyos Cserép Jánosba helyeznék a bizalmukat. Egy mérnökembert képzeljünk el, aki korábban a helyi Momentum elnökeként jeleskedett, ám a tavalyi országgyűlési választások előtt kilépett a pártból, mert nem értett egyet Fegyőrék különutas politikájával. Ez így akár még szimpatikussá is tehette volna ezt a Jánost (aki végül – függetlenként – 1,49 százalékot ért el), csakhogy ő ezek után egy másik veretes nemzetmentő, Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalmának (egyszerűbben: MiMaMo) környezeté­be keveredett. El lehet képzelni… (Egy fotót is mellékelt a keveredős hírhez valamelyik portál, amint a két elhivatott ember idvezülten vigyorog.)

Cserép János állapotában azóta további hanyatlás állt be. Az elmúlt vasárnapi szenvedélyes blogbejegyzésében például már a „programját” is meghirdette: „A férgeket ki kell ásni, a tetveket meg kell tizedelni, és engedni kell ezt a jobb sorsra érdemes várost paraziták nélkül növekedni, virágozni, gyümölcsöt hozni.” Magyarázatot is fűz javaslatához a Bangónéra hajazó Cserép „gazda”: „Esztergom olyan, mint egy gazdag televényen meggyökerezett virágos fa, amelynek gyökereit éhes férgek rágják, hajtásait mohó tetvek szívják. Mi, akik gyönyörködnénk benne, megpihennénk hűs árnyékában, sokan nem értjük, miért oly csenevész, miért nem növekszik, miért nem ontanak virágai lágy illatokat.”

Hogy Cserép mérnökembernek bejönnek-e a számításai, arra nem venném be a ciánkálit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.