Egy alanyi költő

Minap kiderült, Ózdon a nagytermészetű jobbikos polgármesterbe, Janiczak Dávidba helyezi bizalmát az egyesült ellenzék. Hogy mi tetszik nekik a 32 esztendős legényemberben, azt ne tőlem kérdezzék.

2019. 07. 10. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minap kiderült, Ózdon a nagytermészetű jobbikos polgármesterbe, Janiczak Dávidba helyezi bizalmát az egyesült ellenzék. Az Ózdiakért és Ózdért Egyesület nevében induló Janiczakot a Jobbik mellett a DK, az LMP, az MSZP és Márki-Zay kolhozszövetsége, a MiMaMo támogatja. Hogy mi tetszik nekik a 32 esztendős legényemberben, azt ne tőlem kérdezzék. Ki színes figurának tartja, ki sötétnek. (Én az utóbbiakhoz tartozom.) Janiczak korábban valahol azt írta: „Ha Jobbik-kormány lesz, én valami államtitkár leszek.” Egyik kiposztolt fotóján egy Hitler-imitátorral látható, amint önfeledten vigyorog. Hősünk szabadidejében verseket ír – újabban az avantgárd jellemzi a munkáit. Az egyik – kazettán is hallható – szerzeményében (18+) ekképp dalol múzsájához: „Oda dobod föl a pi…dat! (…) Szárazon k…lak se…be az összes f…sszal.” (E költeményéhez annyit fűzött: néha kibújik belőle a hömpölygő szenvedély…)

Hogy aztán mire megy majd ezzel a trágár-burukkolós stílussal, az ősszel kiderül. A lakosság megosztott. Van, akinek tetszik a suttyó tempó, mások viszont szívesebben látnának egy a város vezetésével is foglalkozó embert a polgármesteri székben (Janiczak mellett meg egy elmeorvost). Az erotikus megközelítés egyébként mindig közel állt hősünk személyiségéhez. Előfordult, hogy saját félmeztelen fényképével illusztrált posztot tett ki az oldalára e magyarázattal: „Ruha nélkül épp olyan vagyok, mint bárki más. Amint a képen is látják, ember vagyok.” (Egy kommentelő pontosított: „Előember”.)

Ősszel újra nekivetkőzik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.