Elvan Brüsszelben

A Mandiner.hu megpróbált utánajárni, mivel múlatja idejét Brüsszelben Jávor Benedek, a szenvedélyes ökohazafi.

2021. 02. 11. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy évvel azután, hogy Jávor Benedek elfoglalta munkahelyét Budapest brüsszeli kirendeltségének élén, a Mandiner.hu megpróbált utánajárni, mivel múlatja idejét a szenvedélyes ökohazafi. (Nem mellesleg mire költi a pazar iroda 34 millióról 112 millió forintra emelt éves büdzséjét.) Mint tudjuk, Karácsony Gergely főpolgármester azzal küldte ki párbeszédes cimboráját, hogy innovációs és klímaügyekben képviselje a magyar fővárost, és – ez a lényeg! – lobbizzon azért, hogy a liberálissá szivárványosodott Budapest az Orbán-kormányt megkerülve közvetlenül kaphassa meg az uniós pénzeket.

Nem volt könnyű dolga a terepre induló kollégának, az érintettek ugyanis hallgattak, mint hal a szatyorban, így aztán a kutatómunka javarészt az irodavezető Facebook-oldalának olvasgatására korlátozódott. Abból pedig mindösszesen olyasmik derültek ki, mint hogy az ábrándos tekintetű Jávor leginkább a bel- és világpolitikai hírek kommentálásával tölti napjait, esetleg Deutsch Tamás néppárti csörtéit véleményezi. Ja, meg hogy változatlan hévvel ótvarolja az Orbán-kormányzat paksi bővítési tervét. (Hogy emberünk nem kap sérvet a munkától, az abból az infantilis bejegyzéséből is gyanítható, amit jó múltkor Novák Katalin akkori államtitkár Silvio Berlusconinál tett látogatása kapcsán tett: „Imádkozom, hogy ne legyen kavarodás a meghívókban, és nehogy véletlenül egy ungabungaparti közepén találja magát a keresztény családi értékekről szóló beszélgetés helyett.”)

Hogy hősünk elért-e valamit az előzetesen kitűzött céljai közül? Hogyne. Minden hónapban fölmarkolja a fáradozásáért járó kilencszázezer forintot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.