„Épp egy DK-s…”

Csakhamar megtudtuk, miért nem kapott levegőt a „mi nem olyanok vagyunk” kerületvezető.

2020. 10. 19. 5:59
null
Fotó: Katona_Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken délelőtt, nem sokkal azután, hogy a rendőrség nyomozói házkutatási paranccsal jelentek meg az erzsébetvárosi önkormányzat épületében, Niedermüller Péter DK-s polgármester panaszos hangú bejegyzést osztott meg közösségi oldalán: „Nem akarom eltúlozni, de alig kapok levegőt […] Egy párttársam csúnyán cserben hagyott. Elárult. […] Mi azért jöttünk ide […], mert vannak elveink, meggyőződésünk, hitünk. […] Mi nem olyanok vagyunk, mint a kormány és annak holdudvara, mi nem lopunk, csalunk, ügyeskedünk. […] És akkor épp egy DK-s…”

Csakhamar megtudtuk, miért nem kapott levegőt a „mi nem olyanok vagyunk” kerületvezető. Történt, hogy a rendőrség tudomására jutott: Borka-Szász Tamás, az önkormányzat pénzügyi bizottságának Gyurcsány-párti elnöke már jó ideje áramlopást folytat az épületben, rakásnyi számítógépen kriptovalutát bányászik. Ez ugyan nem tiltott, ám a művelet energiaigénye óriási, a leleményes ember pedig az önkormányzat hálózatáról vételezte az áramot. (Mellesleg ez a fajta bányászat az úgynevezett dark web egyik pénzcsinálási formája, segítségével adathalászok, ember- és fegyverkereskedők cserélnek pénzt, illetve gyártanak valutát.) Külön érdekesség, hogy a ménkű szerkezetegyüttes betelepítése, hangos zakatolással járó működése valahogy elkerülte a levegőért kapkodó Niedermüller figyelmét.

Gyurcsány Ferenc pártvezér – aki pár napja, a szerencsi zakó után arról szavalt, hogy „az ellenzéknek nem maradt más, csak a tisztessége” – egyelőre nem nyilatkozott az ügyben, viszont közösségi oldalán arra kéri híveit, keressenek otthont az ő macskájának. (A mellékelt fotón együtt láthatók. A macska szimpatikus.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.