Erkölcscsőszök

Most, hogy Siklósi Beatrix lett a Kossuth rádió csatornaigazgatója – ahogy várható volt –, nyomban tiltakozni kezdtek a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának ellenzéki delegáltjai.

2020. 01. 09. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most, hogy Siklósi Beatrix lett a Kossuth rádió csatornaigazgatója – ahogy várható volt –, nyomban tiltakozni kezdtek a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának ellenzéki delegáltjai, Debreczeni József, Kránitz László és Silhavy Máté. Szerintük a korábban az M5 csatornát irányító Siklósi „kétes hírnevet” szerzett a szakmában. Ilyen például, hogy 2009-ben, Horthy Miklós budapesti bevonulásának évfordulóján kitüntetést vett át a szélsőjobboldali ifjabb Hegedűs Lóránt református lelkésztől. Meg az is nyílt titok – fogóddzunk erősen! –, hogy Siklósi Beatrix szimpatizál Orbán Viktor politikájával. A kurátorok közölték, kezdeményezni fogják, hogy a Médiatanács semmisítse meg a kinevezést.

Az egész attól igazán érdekes, ha megnézzük, kik ezek az alkalmassági vizsgát végző kiválóságok. A kacifántos Debreczeni Józsefet aligha kell bemutatni. A darabig politikusként kavaró férfiú egy ideje közírónak aposztrofálja magát. Hol hozsannázó könyveket ír miniszterelnökökről, hol kesergő világvége-előrejelzéseket a felkentek fölényével – a valóság nem szokta zavarni. A szocialista Kránitz László sem kapott még lovasszobrot munkásságáért, ellenben egy ízben csalás gyanúja miatt saját pártja léptette vissza a választáson való indulástól. (Még az MSZP akkori koalíciós társa, az SZDSZ is etikátlannak tartotta a jelölését, ami azért már sokat elmond…) A jobbikos Silhavy Mátéról keveset tudunk, bár az is éppen elég. Ő az a vicces ember, aki pártjának Facebook-kommentelőit nemes egyszerűséggel far-hát kommandónak, „nagyrészt hülye nyugdíjasoknak” nevezte.

Nos, e három erkölcscsősz füstölög most Siklósi „kétes hírnevén”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.