Ez gyenge volt, Olivio!

A kissé hebegve előadott szózat lényege az akart lenni, hogy a Trianon-tragédia centenáriumán a magyarságnak együtt kellene örvendeznie a belőle területeket kiharapó utódállamokkal.

2019. 11. 25. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Political Capital napokban megrendezett konferenciáján Kocsis-Cake Olivio Párbeszéd-politikus, országgyűlési képviselő is szóra emelkedett. Egyebek mellett azt mondta: jövőre, a trianoni békediktátum (ő valami okból „békeszerződésnek” nevezte) 100. évfordulóján „a megemlékezések elemének kéne lennie, hogy valahogy a szomszéd országokat is bevonjuk. Nyilván nagyon nehéz lesz, hiszen […] románok, horvátok [...], ami nálunk gyásznap, az náluk ugye ünnepnap, és ebből a szempontból nehéz lesz összehozni, de hát ezt a kihívást kell teljesíteni, és ebben egyébként segítség lehet az Európai Unió, az európai integráció.” A kissé hebegve előadott szózat lényege az akart lenni, hogy a Trianon-tragédia centenáriumán a magyarságnak együtt kellene örvendeznie a belőle területeket kiharapó utódállamokkal.

Nem vicc, tényleg ezt mondta a párbeszédes ember.

Mielőtt még lilulni kezdene a fejünk, sietve teszem hozzá a nyilvánvalót: természetesen egy arcátlan provokációról van szó, ordít belőle a sandaság. Primitív kiötlői felháborodott kommenteket, rasszista beszólásokat reméltek Kocsis-Cake „korszakos” kijelentése nyomán. Csöppet sem véletlen, hogy éppen vele, a színes bőrű, apai ágon Bissau-Guineá­ból származó politikussal mondatták el a bicskanyitogatónak szánt szöveget. Tálcán kínálták a remélt beszólásokat. Mondjuk egy olyat: „Arról beszélj, vajon a te bissau-guineai őseid együtt ünneplik-e gyarmatosításuk évfordulóját a portugálokkal, nagyonhülye ember?” (Ha volt is efféle bejegyzés, az illetőt azonnal figyelmeztette a többi kommentelő: bele ne essen a gyermeteg csapdába.)

Ez nem jött be, Olivio!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.