Fejfájás a városházán

A saját szempontjukból érthető, hogy most a kormányra haragszanak Karácsony Gergelyék.

2020. 04. 09. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A saját szempontjukból érthető, hogy most a kormányra haragszanak Karácsony Gergelyék, hiszen mégiscsak Orbán Viktor húzott csörgősipkát a fejükre (legutóbb az ingyen parkolás elrendelésével) – csak hát az ilyesmi személyes, érzelmi kérdés, nem kellene ideológiába öltöztetni. Ez azonban nem megy a városházán, ott az ilyesmit nem tudják külön kezelni. Jön hát a válaszcsapás…

Gy. Németh Erzsébet, a számtalan főpolgármester-helyettes egyike ül a klaviatúra elé, hogy Egyedül nekünk sem megy című írásával megríkassa az olvasót a Népszava hasábjain. (Megjegyzem, Karigeri helyében én aligha Erzsébet asszonyra szignáltam volna ki a feladatot. Nem biztos, hogy épp az ő lehengerlő személyisége győzi meg az olvasót, mennyire kiéhezteti Budapest vezetőit az Orbán-kormány. Arról nem beszélve, Karácsony korábban maga nyilatkozta, nincs elájulva Erzsike zsenijétől. Ezt egyébként a cikk is igazolni látszik…) „Ma Magyarországon nincs konszenzus, helyette a jogrendszer lebontása, a társadalmi egyenlőtlenségek fokozása, az önkormányzatiság kiüresítése zajlik” stb. Megtudjuk, a kormány egyedül hagyta az önkormányzatokat, méghozzá a járványveszély idején.

Őszintén szólva a humán területekért felelős főpolgármester-helyettes cikkétől én valami bizalmas, friss háttérinfót reméltem, mondjuk, a hírekben szereplő lepusztult, rühes fővárosi öregotthonokról. Esetleg egy olyan ígéretet, hogy jó, ha már így alakult, ezek után felére csökkentjük a városházi szakértők, tanácsadók, felügyelőbizottsági csókosok stb. számát. De nem, Gy. Németh Erzsébet az őket ért éhkoppról szaval.

Most nyelek egy nagyot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.