Fölöttünk Mária

Vásárhelyi Mária munkásságán keresztül mutatható be legmarkánsabban a hazai ellenzék nemzet- és Orbán-gyűlölete.

2020. 10. 02. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogy Vásárhelyi Mária beszólásainak ismertetésével az átlagosnál sűrűbben terhelem az olvasót, annak az az oka, hogy az ő munkásságán keresztül mutatható be legmarkánsabban a hazai ellenzék csillapíthatatlan nemzet- és Orbán-gyűlölete. Az SZDSZ-alapító asszonyka (jelenleg a József Attila Színház felügyelőbizottságának az elnöke, ahhoz is ért) megnyilvánulásaiban, mint cseppben a tenger, az elvakult igehirdetés minden eleme megtalálható. Ő az esszencia.

Meglepett volna, ha most, a Magyarországot kóstolgató Věra Jourová európai biztos kapcsán kihagyja az igehirdetést… Dehogy hagyta ki! „Kedves EU! Be kéne fejezni a bábozást! Ne aggódjatok, ne dorgáljátok a magyar kormányt, ne fenyegetőzzetek, mert már senki nem vesz komolyan” – javasolja közösségi oldalán Máriánk, majd így összegez. – „Fél éve készítik elő a jogállamiságról szóló jelentést, ahogyan Sargentini és csapata is hosszú hónapokig dolgozott a saját jelentésén és előtte Tavares is. Utóbbi kettő már nem dolgozik az EP-ben, Magyarország viszont még mindig teljes jogú tag. Az EU tíz éve folyamatosan aggódik azért, ami már tíz éve nem létezik; a magyar jogállamért.”

Messzebbre sajnos nem megy vissza a történelemben a szigorú szerző. Valamiért nem említi, hogy 2010 előtt bezzeg micsoda paradicsomi jogállam működött itt reggel, éjjel meg este… Arra sem kapunk magyarázatot, miért van az, hogy a Magyarországra szakosodott jelentéstevők mintha kivétel nélkül egy rúgóra járnának – még a kormánymószeroló szófordulataik is hasonlítanak a Brüsszelbe telepített vagy itthonról ármánykodó magyar liberálisokéihoz.

Érdekes, nálunk rögvest megszűnik a jogállam, ha a választók elzavarják a liberálisokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.