Folytassa, doktor!

Ki ne emlékezne Falus Ferenc obsitos tiszti főorvos, ellenzéki főpolgármester-jelölt 2014-es vizes vödrös fellépésére az önkormányzati választások kampányfinisében?

2020. 02. 27. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ki ne emlékezne Falus Ferenc obsitos tiszti főorvos, ellenzéki főpolgármester-jelölt 2014-es vizes vödrös fellépésére az önkormányzati választások kampányfinisében? Arra a kunsztra, amikor doktor úr klottgatyát öltve teli vödör jeges vizet zúdított önnön fejére. A legendássá lett attrakció határtalan derűvel terítette be a közéletet, s előadóját egyik pillanatról a másikra az ország sztárkomikusává emelte. (Ha jól emlékszem, Falus jelölését az akkor még pulzáló Együtt–PM szorgalmazta, karizmát láttak az ábrándos tekintetű doktorban. De az is lehet, hogy a 2009-es sertésinfluenza elleni vakcinafronton nyújtott hervadhatatlan érdemei miatt esett rá a választás. Kell-e jobb referencia egy ellenzéki kondának?)

Tagadhatatlanul volt valami eredeti a kétségbeejtő emberben, amint ott állt nyakon öntve, szál klottgatyában levideózva egy legelésző ló társaságában a mező közepén… Doktor úr pillanatok alatt bevitt bennünket az intellektuális humorba. A vizes attrakció frenetikus közösségi élményt okozott, pártállástól függetlenül egy teljes ország a fotogén klottgatyáson röhögött. A jámbor ábrázatú mutatványos ember bebizonyította, képes mosolyt varázsolni a magyar ember arcára. Pártokon átívelő, fetrengős röhejt.

Nos, vízöntő doktor nemrég reaktiválta magát. Állapotában láthatóan nem állt be javulás. Ápolóit kijátszva közösségi oldalán osztotta meg viccesnek tervezett beszólását.

„Már az is sokat segítene, ha Orbán Viktor beülne egy kínai étterembe” – heherészett az Átlátszó.hu egyik koronavírusos cikkére reagálva.

Vödör most nem volt nála.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.