Folytassa, Korózs!

Szocialista Lajoson nyomot sem hagyott, mekkorát bukott pár hete, és hogy rajtuk röhög a publikum.

2020. 06. 24. 5:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Logikusan azt gondolná az ember, hogy Korózs Lajos filmrendező és megmondóember most darabig háttérbe vonul, magába száll (ha már önkritikusan nem lépett ki a képviselőház emeleti ablakán) – de nem. Szocialista Lajoson nyomot sem hagyott, mekkorát bukott pár hete gyámolítottjával, Németh Athina sokdiplomás kuruzslóval. (Azóta is rajtuk röhög a publikum.)

Hősünk ezúttal az egészségügyi kormányzatnak címzett ultimátummal állt elő, beolvasott az ágazatot szakadék felé taszító Kásler-tárcának. A magyar egészségügy átalakítása nem várhat tovább – szögezte le szakértő Lajos –, majd tételesen felsorolta azokat a mulasztásokat, amelyek miatt a minisztérium vezetőinek azonmód távozniuk kell a közéletből. Megtudtuk, az MSZP hatalomra kerülése esetén (momentán három százalékon állnak) azonnal hétszázmilliárd forinttal növelné a gyógyításra szánt kiadásokat. Mert itt kezdődik egy szakértő kormányzás…

Az ultimátum műfaja nem teszi lehetővé a közbekérdezést, így csak írásban érdeklődöm. Kedves Lajos, aztán miért nem országlásuk hosszú éveiben valósították meg ezt a kiváló elképzelést? Amennyire emlékszem, akkoriban önök nagyjából épp ugyanennyit vontak ki az egészségügyből. Háromezer orvost elküldtek, kórházakat zárták be, megszűnt 16 ezer ágy, csődbe ment hatszáz kispatika, nem sorolom… Ez még azelőtt volt, hogy ön „szellemesen” Mengele-tervnek nevezte az Orbán-kormány rokkantságinyugdíj-felülvizsgálatát.

Meg azt is gondolná logikusan az ember, hogy az MSZP most egy darabig nem videós Lajost küldi a csatatérre. Ott van még egy sereg harcedzett politikus, például a fürge Gurmai Zita. Vagy Bangóné.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.