Gulyás-szankció

Döbbenetes bejelentést tett a minap az ellenzéki megmondóember: Gulyás Márton ezentúl nem ad interjút a Klubrádiónak! Uramatyám!

2020. 03. 17. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Döbbenetes bejelentést tett a minap Gulyás Márton ellenzéki megmondóember. Azóta is a hatása alatt vagyok. „Amíg a rádió (Klubrádió) nem készít tisztességes, az elhangzott vádakkal szembesítő interjút Eszenyi Enikővel, addig bojkottálom a rádiót: nem hallgatom, interjút/nyilatkozatot nem adok.” Igen, ezt a felkavaró mondatot írta Partizán nevezetű posztjára Gulyás Márton aktivista, falfestő-mázoló és kíntornász.

Felfogta mindenki? Gulyás Márton ezentúl nem ad interjút a Klubrádiónak! Uramatyám!

A fölkavaró hír azóta végigsöpört az országon, elsodorva minden útjába kerülőt: nemzeti ünnepet, koronavírust, görög–török-migránsháborút. Mi lesz most? Gondolom, a rádiónál már összeült a válságstáb.Talán a harangokat is félreverték.

Gulyás Mártonnál elszakadt valami. Elkeseredett soraiból szinte süt a fájdalom. Szegény, képtelen feldolgozni, hogy a Vígszínház igazgató asszonyával interjút készítő riporter egyszer sem szembesítette Eszenyi Enikőt azzal, amit egykori munkatársai állítanak a teátrumáról: a mérgező légkörről, a diktatórikus vezetési módról, az elüldözött színészekről, egyebekről. Igaz, mindezzel csak azóta jöttek elő, hogy Eszenyi Enikő nem vett részt a tavalyi, kormány- és színháztörvény-ellenes Madách téri tüntetésen. Előtte egyetlenegy rossz szóval sem illették a teátrumot tizenegy éve vezető színész-rendezőt. Sőt Eszenyi Enikő szeretett, megbecsült és mélyen tisztelt tagja volt a baloldali művészvilágnak, a Vígszínház pedig – milyen érdekes! – a liberális kultúra fővárosi fellegvárának számított, amelyről csak felállva illett beszélni.

De mindez eltörpül amellett, hogy Gulyás Marci nem ad több interjút a Klubrádiónak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.