Haditanács

Hol vannak már azok a daliás idők, amikor a magyar légtér biztonságát két vadászgép „szavatolta”. Akkor, 2005 táján honvédségünk oly szegény volt, mint a templom egere.

2019. 02. 09. 6:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fejlesztés alatt álló Magyar Honvédségen nevetgéltek az ATV A nap híre című műsorának vendégei minap. Az alaphangot Simon András műsorvezető jópofának tervezett kérdése adta meg: „Mikor is nyertünk utoljára háborút?” Több sem kellett a meghívottaknak, főképp a két női szakértőnek, Tétényi Évának és Bangóné Borbély Ildikónak, egymást túllicitálva magyarázták, mekkora szamárság honvédséget tartani az országban. Engem különösen a katonás Bangóné (ő adta ki a Feküdj! vezényszót nemrég az MTVA-székházban) szenvedélyes érvelése fogott meg. Főképp a zárómondata: „Ha már háborúra készülünk – kérdezte –, nem-e kellene (így mondta, becsszó) az egészségügyre is költeni?” Nagyjából itt ért véget a haditanács. (Nemrég a hadügyekben szintén jártas Fekete-Győr András mondott hasonlóan épületeseket: „Nincs szükség katonákra a határon – közölte a szűk emberke –, a magyar honvédség úgyis csak propagandaeszköz a déli kerítésnél.”)

Hol vannak már azok a daliás idők, amikor (az MSZP-s Juhász Ferenc tárcavezető országlásakor) a magyar légtér biztonságát – írd és mondd! – két, azaz kettő darab vadászgép „szavatolta”. Akkor, 2005 táján honvédségünk oly szegény volt, mint a templom egere. Ha akkor háborúba bonyolódunk, talán az ágyúgolyót is úgy kellett volna kölcsönkérnünk.

Ja, és még valami! Az ATV-műsorban a lapunknak nyilatkozó Boross Péter volt miniszterelnök is megkapta a magáét Bangónééktól, amiért kijelentette: „Most a női politikusok viszik a prímet a primitívségben, a színvonal alatti akciók terén. Ezt láthattuk az országházi botrányokozás vagy az MTVA-székházban való garázdálkodás alkalmával is.” (A kommentet most kihagyom.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.