Hajléktalankártya

Nem valósulhat meg a főpolgármester elmebeteg ötlete: hajléktalanszálló a Városháza belvárosi épületében.

2020. 06. 11. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapest Főváros Kormányhivatala a minap elutasította a fővárosi önkormányzat örökségvédelmi engedély iránti kérelmét, így nem valósulhat meg a főpolgármester elmebeteg ötlete: hajléktalanszálló a Városháza belvárosi épületében. Épeszű ember nem is szállna vitába az indoklással: az ingatlan műemlék, továbbá műemléki jelentőségű területen, turisták által nagy számban látogatott, világörökségi védőövezetben fekszik, kiemelten védett régészeti lelőhelyek része stb.; ráadásul a csúcsokat döntő magyar turizmus szempontjából sem lenne szerencsés itt egy csövesobjektum. Ám ép észről itt nem beszélhetünk… (Misetics Bálint, az ismert sztárrandalírozó, jelenleg Karácsony lakhatási és szociális ügyekért felelős főtanácsadója szerint akár a városligeti műjégpálya épületébe is költözhetnének hajléktalanok. Az is műemlék…)

Karácsony Gergely ötletgazda nem volt boldog a határozat hallatán. „Micsoda semmirekellő szívtelenség ez – írta közösségi oldalán. – Még a járvány sem hív elő belőlük semmiféle együttérzést, szolidaritást, belátást? Semmit? Nem áll le a Fidesz a legkiszolgáltatottabb, leggyámoltalanabb emberek elleni hajszával.” Természetesen nem adják fel, megtámadják a döntést, a hajléktalanokat nemcsak a járványtól, de a „szívtelenség és az érzéketlenség politikájának” képviselőitől is megóvják.

Az ember szinte elérzékenyül a szamaritánus városvezető szenvedélyes szózataitól. Nekem mindössze az nem fér a fejembe, miért épp egy műemlék épületet szemelt ki a csatákban megfáradt Karigeri. Sosem értettem a szellemi hajléktalanokat. A rájuk voksolókat még kevésbé.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.